«Коли я виросту, хочу бути ангелом»: вихованців обласного будинку дитини відвідав Святий Миколай

Сьогодні добре, світле українське релігійне свято – день Святого Миколая.

З тих часів, як наша країна стала Незалежною, актуальність Святого Миколая з кожним роком зростала. Недивно, що в нинішній час українські діти чекають і люблять його більше ніж Діда Мороза, не кажучи вже про Санта-Клауса.

В Житомирі день Святого Миколая це, передусім, свято для багатьох вихованців інтернатних закладів, дітей, які окрім цукерок та іграшок мріють ще й про сім’ю. Їм потрібна опіка, турбота, увага. Їм важко, життя їх зробить сильнішими.

Сьогодні в обласному будинку дитини маленькі вихованці зустріли Святого Миколая. Він запитав їх, чи молилися вони протягом року, чи говорили рідною мовою та любили Україну, чи слухалися дорослих?

Дітки хором відповіли: ?«Так!». І одразу ж, щоб підтвердити свої старання, продемонстрували те, чого навчилися за цей рік – співали, танцювали, гралися в ігри.

Загалом дуже талановиті і гарні діти з дорослими очима. 10-річна Світлана сказала, що її головне бажання до Миколая – отримати родину, а 5-річна Вікторія, зізналась, що у майбутньому хоче бути ангелом.

Завідувач закладу Валентина Сінько зізнається Репортерові Житомира, що допомагають дітям з року в рік, фактично, одні й ті ж самі небайдужі люди. Для багатьох з них спілкування та підшефство над інтернатом стало невід’ємною частиною життя. З року в рік ці добрі люди допомагають закладу і зовсім не лише у великі свята, коли запрошують журналістів.

«Допомога надається від щирого серця, без жодної реклами», – переконує Валентина Сінько. Так, минулоріч за кошти благодійників була замінена частина старих вікон на металопластикові. Тепер дітям тепліше. Справа добра і варта найвищої поваги.

Діти дуже гарно співали!

Вихованців дитбудинку привітало багато гостей. Кожен прийшов із своїм подарунком. У когорті добродійників – Сергій Форест, голова ЖОГО «МІР» (Молодь – Ініціатор Реформ). Організація підтримує місцевих спортсменів, здійснює благодійні акції, надає допомогу творчій і талановитій молоді в реалізації її ініціатив, популяризує здоровий спосіб життя.

“Вітаю маленьких талановитих вихованців з Днем Святого Миколая. Вірю в те, що кожному з вас він вже подарував те, чого ви бажаєте найбільше”, – сказав голова ЖОГО «МІР».

Ніхто з дітей не залишився без подарунку. Свято вдалося.