В Україні пройде Євро-2015 з баскетболу

Схоже, що Україні сподобалося збирати у себе різні євротурніри.

Першою ластівкою стало присудження Україні права проведення європейського футбольного турніру – Євро-2012. Правда, футбольний турнір вона проведе разом з Польщею.

І ось, Київ отримав право самостійно провести ще один серйозний спортивний турнір – чемпіонат Європи з баскетболу. Пройде цей турнір в Україні в 2015 році, тобто через три роки після європейського футбольного форуму.

Про те, що Україні довірено право проведення одного з найбільших баскетбольних турнірів, оголосив Олафур Рафнссон, який є президентом ФІБА-Європа.

Зазначимо, що Україна була єдиним претендентом на проведення Євро-2015. Правда, раніше у неї був серйозний конкурент в особі чотирьох європейських країн: Хорватії, Німеччини, Франції та Італії. Ці чотири держави планували провести європейський баскетбольний турнір спільно. Але квартет передумав, і Україна залишилася в гордій самоті зі своєю заявкою.

Зазначимо, що чемпіонат Європи з баскетболу пройде влітку 2015 року. Матчі будуть проведені в шести містах: Києві, Одесі, Львові, Донецьку, Дніпропетровську та Харкові.

У європейському баскетбольному форумі візьмуть участь 24 кращих баскетбольних команди. На Євро-2015 будуть також розіграні путівки, які дадуть право деяким національним командам взяти участь в Олімпіаді 2016 року, пише gazeta.ua.