Прокуратура підтвердила факт привласнення посадовцями «Попільнянського лісового господарства» майже 300 тисяч державних коштів

Обласна прокуратура відреагувала на нещодавнє спростування прес-службою Житомирського ОУЛМГ факту привласнення державних грошей.

Прес-служба прокуратури Житомирської області підтверджує факти, викладені у нещодавньому інформаційному повідомленні про те, що з початку року за матеріалами перевірок щодо недодержання лісового законодавства в області органами прокуратури порушено 6 кримінальних справ, 5 з яких розслідувано і направлено до суду.

Окрім цього, за результатами розгляду внесених документів реагування до відповідальності притягнуто 87 посадових осіб (з них 61 посадовець органів контролю), до бюджету відшкодовано 236 тис. грн.

Зокрема, прокуратурою Попільнянського району за фактом привласнення бюджетних коштів службовими особами державного підприємства «Попільнянське лісове господарство» порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та частиною 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Посадовців звинувачено у привласненні майже 300 тис. грн., які виділено з державного бюджету для будівництва лісогосподарських доріг протипожежного значення. Розслідування кримінальної справи закінчено, справу передано до суду.

Така інформація є офіційною, перевіреною, відповідає реальним фактам. Тому вважаємо за необхідне ще раз підкреслити та звернути увагу прес-служби Житомирського ОУЛМГ на те, що у повідомленні не звинувачуються лісівники як працівники лісової галузі у будь-яких зловживаннях.

Йдеться про конкретні порушення лісового законодавства посадовими особами, які підтверджено у ході досудового слідства матеріалами справи, на підставі яких складено обвинувальний висновок та справу передано до суду.

Остаточне рішення по справі прийме суд, про яке буде повідомлено додатково, – повідомили Репортер Житомира у прес-службі прокуратури Житомирської області.

____________________________________________________________________________

Нагадаємо, нещодавно Житомирське обласне управління лісового і мисливського господарства повідомило, що інформація про порушення законодавства в лісовій галузі не є повною та такою, що спотворює дійсні факти. “Лісівники не привласнили жодної копійки державних коштів. І цей факт вони доводитимуть в суді, – сказано у роз’ясненні прес-служби Житомирського ОУЛМГ