Тойота Хайлендер – гарна машина і, очевидно, варта того скандалу, який розгорівся навколо неї у нашому рідному Житомирі

Тойота Хайлендер – гарна машина і, очевидно, варта того скандалу, який навколо неї розгорівся у нашому Житомирі.

Вчора в інформпросторі Житомира з’явилась новина про те, що у місті одна з організацій роздає листівки зі списками зрадників-опозиціонерів, які голосували за виділення коштів на придбання службового автомобіля для керівництва міської ради.

Одразу ж пролунали коментарі, що тема давно заїжджена, хтось просто-напросто піариться, або відпрацьовує гроші політичних опонентів.

В той не досить почесний список потрапили 9 депутатів фракції ВО “Батьківщина”, яка, до речі, перебуває в опозиції до діючої влади вцілому та міської зокрема. Для об’єктивності, треба зазначити, що це рішення підтримали представники інших опозиційних фракцій, таких як “Фронт Змін” та ВО “Свобода” та депутати провладної фракції Партії Регіонів.

Чи вважати зрадниками тих, хто свідомо проголосував за виділення грошей на автомобіль для мера – питання на яке немає неоднозначної відповіді. Повне право сказати, що міський голова має їздити на зручній машині мають ті, хто це рішення підтримує. А чого? У нас же демократія. Тим більше, що воно (бажання мати комфортний автомобіль) лежить у площині повної господарської і політичної відповідальності самого Володимира Дебоя.

Найбільше себе “підставляє” то саме він – цю машинку йому пам’ятатимуть ще довго, якщо він, звісно не зробить Житомир одним з кращих міст України за рівнем життя.

Якщо ж, маючи діаметрально протилежну позицію і вважати когось зрадниками – то вважати усіх без виключення – і провладних і опозиційних депутатів. Адже не зважаючи на партійні кольори кожен з них є представником територіальної громади і по великому рахунку прийшов у міську раду для того, щоб першочергово представляти інтереси своїх виборців, а вже потім – партій. Ну, звісно, це в ідеалі. Насправді, партійна дисципліна для фракцій міської ради – святе!

Сьогодні була прес-конференція обласного очільника ВО “Батьківщина” Сергія Пашинського, під час якої він сказав, що:

– на жаль, країна проводжає нинішній рік не те, що без здобутків, а фактично у міжнародній ізоляції;
– Від Луганська до Ужгорода страйкує народ;
– Янукович не має можливостей для маневру;
– країна скотилася далі, ніж на початку 2000 років за президентства Кучми;
– Внутрішні “проблеми” влада вирішує тепер за допомогою “Беркуту”…

… та подарував місцевим журналістам новорічний подарунок – інформаційний буклет “Ти і міліція”.

Репортер Житомира поцікавився думкою Сергія Пашинського, як він розцінює оприлюднення списку зрадників в якому фігурують його однопартійці?

Сергій Пашинський: “Це був цинічний обман влади. Підніміть матеріали сесії – ВО “Батьківщина” не голосувала за виділення грошей на придбання автомобіля для міського голови. Ми голосували за поповнення статутного фонду комунального підприємства “УАШ”. Те, на які цілі розподілені ці кошти – відповідальність лежить на владі та міському голові.”

Пашинський також заявив, що будь-який момент використовується противниками його політичної сили, щоб сказати щось типу “Батьківщина” продалася”, або “”Батьківщина” розпалася”, або “”Батьківщина” підгодовується владою”.

____________________________________________________________________________

Сьогодні ж свою позицію щодо злощасного автомобіля оприлюднили у ВО “Свобода”.

Депутати Житомирської міської ради від ВО «Свобода» Валентин Стойко та Сергій Онищук не голосували за виділення 600 000 грн для купівлі авто Житомирському міському голові.

Більш того, «Свобода» однією із перших забила на сполох після того, як отримала інформацію, що кошти, направлені міською радою на збільшення статутного капіталу КП «Управління автошляхів», можуть бути використані не за призначенням, – йдеться у заяві обласного штабу партії.

Цікаво було б послухати “Фронт Змін”.

22.12.12 Прес-конференція Геннадія Зубка в партійному офісі “Фронту Змін”.

Геннадій Зубко: “Ми проголосували за збільшення статутного фонду “УАШ” через необхідність підтримки підприємства перед початком зимового періоду. Хіба місту завадив би ще один екскаватор? На жаль, ці гроші влада вирішила використати на інші цілі – придбання автомобіля для керівництва міста.”

____________________________________________________________________________

Отож, як бачимо депутати трьох опозиційних фракцій в один голос переконують, що не знали, за що голосують. Або це справді так, або владі вдалося прокрутити достойну оплесків Остапа Бендера аферу – обвести навколо пальця прискіпливих опозиціонерів.

Історію поповненням статутного фонду КП “УАШ” вже встигли “зафотожабити” місцеві дотепники

Сергій Фещенко