Рижук знає всіх майбутніх олігархів Житомира, які не дадуть грошей на професійний футбольний клуб. ВІДЕО

На питання “Чи буде в Житомирі професійний футбольний клуб?” губернатор області відповів: “У нас олігарха такого немає. Всіх майбутніх олігархів я особисто перепитав”.

Кілька тижнів тому до Житомира завітали футбольні функціонери. Президент ПФЛ Бальчос Мілетій і член президії ФФУ Гатауллін Ігор завітали до облдержадміністрації поговорити про створення професійної футбольної команди Житомира, яка виступатиме в Чемпіонаті України. Таку ініціативу проявив Зая Авдиш, екс-президент ФК «Полісся».

«У проблемах житомирського футболу винне керівництво області, які геть не розуміються на цьому виді спорту. Я п’ятнадцять років віддав житомирському футболу і готовий присвятити йому ще кілька. Хочу створити в Житомирі професійний футбольний клуб. Побачимо, як відреагує на це влада», – говорить Зая Зедович.

Чи створять в Житомирі професійний футбольний клуб, Репортер Житомира дізнавався у представників влади.

«Для того, щоб зареєструвати футбольний клуб, Авдиш повинен надати перелік відповідних документів. Але на цій діловій зустрічі я не побачила ні бізнес плану, ні грошей, за які має фінансуватись клуб. Можливо, йому хтось пообіцяв дати кошти, але поки їх немає. Гратись із такими речами я не збираюсь, тому не можна мене обвинувачувати. Моє завдання як функціонера побудувати футбольне поле, а не займатись створенням команди. А я все роблю для того, щоб в Житомирі все-таки з’явився стадіон», – роз’яснює ситуацію Гула Раїса, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ЖОДА.

«Перша умова заявки клубу в ЧУ – відкритий рахунок на 3 мільйони гривень, щоб забезпечити соціальними пільгами футболістів. Ці кошти передбачаються на заробітну плату, на лікування, на придбання спортивного інвентарю, на оренду, на страхування. У футболістів, у влади, у президента клубу повинні бути гарантії. І коли Зая Зедович покаже, що в нього є така сума грошей, тоді можна вирішувати це питання», – висловлюється Панасюк Юрій, заступник Гули Раїси.

«Я не заперечую кандидатуру Авдиша. Покаже він фінансове забезпечення клубу, тоді ми йому допоможемо. Можливо, дозволимо знімати спортивний готель на безкоштовних умовах. Ми підемо назустріч кожному, хто запропонує щось вартісне і неризиковане. А поки немає тієї людини, яка по-справжньому готова організувати професійний клуб», – доповнює Раїса Миколаївна.

«В Авдиша є лише велике бажання. А в мене немає фінансів його реалізувати. Записуйте мені в мінус. Ми серйозно не справились із проблемою, яка соромить нас», – коротко відповів Сергій Рижук, губернатор області.

Обіцянки обіцянками, балачки балачками… Фактами залишаються лише відсутність професійного футболу і наявність аварійних футбольних арен, які роками перебувають в стані реконструкції.

Ірина СТАШКО

Показники спортивного розвитку області за 2011 рік