У Житомирі затримали вуличних грабіжників

Близько 2.00 ночі 18 грудня до Богунського РВ УМВС України в Житомирській області зателефонував 25-річний хлопець.

Він повідомив, що його та подругу, з якою він відпочивав в одному із розважальних закладів міста пограбували невідомі особи, відібравши барсетку з грошима та жіночу сумочку.

На місці події, куди негайно виїхала слідчо-оперативна група, стало відомо, що пара поверталася додому, коли на безлюдній вулиці перед ними постали троє невідомих молодиків, які, будучи у нетверезому стані, почали відбирати у хлопця барсетку. Однак у нападників завадило сил вирвати з рук у хлопця річ, а ним виявився військовослужбовець, проте грабіжники замітили поряд слабшу стать – жінку, в якої теж була сумочка.

В результаті, аби все ж таки домогтися бажаного, парубки почали чіплятися до дівчини та застосовувати фізичну силу до пари, але хлопець, не розгубившись, почав захищати свою подругу. В ході подій, що розгорнулися, йому вдалося затримати одного з нападників та утримувати його до приїзду міліції, однак двоє інших тим часом все ж таки втекли з місця злочину, забравши найменовані ними барсетку та жіночу сумочку.

Встановивши особу затриманого, стало відомо, що ним виявився 25-річний житомирянин, який вже мав проблеми із законом і навіть раніше був судимим. Наступного дня працівники міліції Корольвського РВ затримали й іншого учасника грабежу. Наразі особа третього нападника встановлюється, інформує Світлана Чемерис, працівник Богунського РВ УМВС України в Житомирській області.

Відтак – коментує начальник Богунського РВ УМВС України в Житомирській області – відносно затриманих порушено кримінальну справу за ч. 2 ст.186 (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, відповідно до якої їм передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.