У житомирських школах дітей годують простроченими продуктами

Прокуратура знайшла порушення законодавства щодо забезпечення якісного харчування дітей, інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

Під час перевірок дотримання законодавства щодо захисту прав дітей на якісне харчування прокуратура Житомирської області встановила низку порушень у закладах освіти та здоров’я. У більшості перевірених закладах не забезпечено встановлених законодавством фізіологічних норм щодо харчування дітей: учні споживають удвічі менше молока, м’яса та фруктів.

Діти, які мешкають у зоні радіологічного контролю, позбавлені гарячого харчування. До шкіл завозяться продукти із забороненими добавками – підсоложувачами смаку, синтетичними барвниками тощо. Також використовуються продукти із закінченим терміном придатності та без підтвердження якості.

У санітарно-гігієнічних змивах, відібраних на харчоблоках кількох загальноосвітніх шкіл одного з районів знайдено бактерії групи кишкової палички.

Таким чином, органи прокуратури внесли понад 30 подань та приписів, опротестували 2 незаконні акти, порушили 2 провадження про адміністративне правопорушення, внесли узагальнене подання голові Житомирської облдержадміністрації.