В Житомирі місцеві гонщики продемонстрували навички екстремального водіння

Автомобільна спільнота Житомирщини вже не один рік чекала на цей день.

Змагання з швидкісного фігурного водіння згуртували усіх тих, хто любить керувати автомобілем і робить це краще за інших. Вчора на парковці ТРЦ «Глобал UA» водії різних рівнів на власних машинах демонструвати всі свої навички, майстерність та культуру водіння. Взяти участь у змаганнях зміг кожен, хто мав бажання, водійські права і автомобіль.

Повболівати за місцевих героїв прийшло багато житомирян. Автомобільне свято, яке пройшло під патронатом Житомирського обласного відділення Партії Віталія Кличка «УДАР» стало, справді, масовим.

Взагалі, останніми роками в Житомирі активно живе власним життям неформальна автомобільна «тусовка». Щоп’ятниці на вулиці Баранова біля заправки «ОККО» збираються десятки тюнінгованих і не дуже автомобілів, мотоциклів. Влаштовують перегони. Все це виглядає досить небезпечно, оскільки здійснюється на не перекритій проїжджій частині дороги.

Так ось, дати місцевим «гонщикам» проявити свої водійські здібності у безпечних умовах, наголосити на тому, що культура водіння має бути на першому місці, підтримати славні традиції місцевого автоспорту – такі завдання постали перед організаторами автошоу.

Валерій Попов керівник ЖОГО «Автоклуб імені Володимира Артемовича Попова», син відомого спортсмена Володимира Попова зауважує, що якість культури водіння у місті не витримує жодної критики.

Валерій Попов: «Не дотримуються дистанції, інтервалу, здійснюють правий поворот, не пропускаючи пішоходів – важко на все це дивитися. Сьогоднішніми змаганнями ми хочемо донести до наших водіїв, що водіння має бути безпечним, відповідати правилам дорожнього руху. Свято, справді вдалося, за що хочу подякувати його організаторам та глядачам.»

Валерій Попов брав участь у змаганнях на автомобілі «Міцубісі Лансер». Звісно, він, як досвідчений автогонщик на спортивній машині показував гарні результати. Але знайшлися і серед місцевих автолюбителів ті, кому вдалося завоювати серця глядачів впевненим виконанням вправ на не пристосованих до швидкісної їзди автомобілях.

Так, одним з переможців став водій «ВАЗ-2101» (копійка), який завдяки неабиякій вправності проходження поворотів в слаломі, здобув 3-тє місце, обігнавши власників набагато крутіших іномарок.

Голова Житомирської обласної організації Партії Віталія Кличка «УДАР» Рустам Раупов каже, що підтримка та розвиток традицій автоспорту на Житомирщині має відбуватися на високому рівні, оскільки наша область виховала відомого автогонщика Володимира Попова, який у 1960-му році першим серед українців став чемпіоном СРСР з авторалі на автомобілі «Победа М-20».

Рустам Раупов: «Сьогодні у нашому місті багато гарних людей, які живуть автоспортом. Партія Віталія Кличка «УДАР» за те, щоб підтримувати цей напрямок, якомога частіше проводити у Житомирі автомобільні змагання, показові виступи спортсменів, цим самим сприяти популяризації автоспорту, сприяти підвищенню культури водіння на дорогах.»

Переможцями стали:

В особистому заліку:

1. Руденко Юрій («Драйв Житомир»)
2. Богайчук Сергій («Охоронний пункт»)
3. Труфаненко Андрій (Автоклуб ім. В.А. Попова)

В командному заліку:

1. Команда Автоклубу імені Володимира Попова
2. Таксі «Пілот»
3. «Драйв Житомир»

Змагання слалом:

1. Попов Валерій (Міцубісі Лансер)
2. Кобец Микола (Ланос)
3. Гайдамаченко Дмитро (ВАЗ-2101).

Сергій Зайцев, головний суддя змагань: “Я щиро задоволений з того, що нарешті Житомир провів довгоочікуване автошоу. Було багато складних і водночас видовищних вправ, місцеві автогонщики продемонстрували високий рівень керування автомобілем. Тепер треба робити усе для того, щоб подібні змагання проводилися щоквартально.”

Єдина жінка, яка прийняла участь у змаганні Олена Лисенко в загальних змаганнях з фігурного водіння показала більш ніж достойний результат – з 30 учасників, вона зайняла 10-тє місце, за що й отримала заслужену славу та нагороду.

Рустам Раупов повідомив Репортерові Житомира, що наступне автомобільне шоу у Житомирі за підтримки Партії Віталія Кличка буде приурочено святу 8-го березня і змагатимуться у ньому, виключно, жінки.

Змагання з швидкісного водіння у Житомирі:

Сергій Фещенко