В Житомирі затримано нападників, які били і грабували пенсіонерів

В останній день листопада до міліції зателефонувала схвильована жінка. Повідомила, що в її квартирі на неї щойно напали невідомі.

Як з’ясували оперативники, прибувши за вказаною заявницею адресою, до квартири потерпілої, близько 21.00 хтось постукав, а потім, назвавши жінку по імені, попросив відчинити двері.

Не підозрюючи нічого лихого, 61-річна пенсіонерка відкрила оселю і в ту ж мить отримала удар по голові. Невідомі діяли швидко та зухвало, у спільному коридорі відразу декілька вхідних дверей до різних квартир, а тому часу, щоб залишитись непоміченими, у них було обмаль. Зірвавши з непритомної жінки золоті ланцюжок і сережки, забравши мобільний та невелику суму грошей, нападники зникли.

Прийшовши до тями, пенсіонерка зателефонувала до міліції, а згодом розповіла правоохоронцям, що бачила двох чоловіків, які увірвалися до її оселі.

Раніше вона їх не знала, а описати зовнішність змогла лише у загальних рисах. Однак це не завадило оперативникам досить швидко встановити їх особи.

Олег Марковський перший заступник начальника Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області: “Уже за два дні у результаті проведених розшукових заходів вдалося вийти на підозрюваних. Чоловіки намагалися реалізувати прикраси пенсіонерки, що аж ніяк не могло залишитись поза увагою міліціонерів.”

Затримали їх, щоправда, наступного дня в одній із квартир обласного центру, яку чоловіки винаймали. Підозри оперативників щодо причетності до розбійного нападу не двох, як вказала потерпіла, а трьох чоловіків, підтвердились.

Наразі всі троє житомирян ніде не працюють та раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності, затримані.

Вирішується питання про обрання щодо них міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

Розслідування кримінальної справи, порушеної за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 3 ст. 187 (Розбій, поєднаний із проникненням у житло) Кримінального кодексу України триває.

Наразі у правоохоронців є підстави стверджувати про причетність затриманих до ще одного нападу, який стався у Житомирському районі і де постраждав літній чоловік.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області