Візаж вириває перемогу над Легіоном

Черговий тур вищої ліги відкривав один з центральних матчів Чемпіонату Житомира з футзалу. 10 грудня «Візаж» приймав «Легіон». Дев’ятий тур, дев’ять голів, вольова перемога, суддівські помилки, – так запам’ятався цей поєдинок.

Перші хвилини зустрічі виявились доволі нудними, хоч і на табло було вже 2:0. Нульова реакція кіпера й вільні зони дозволяють Зайцеву двічі розписатись у воротах «Легіону». І тільки після такого розвитку подій підопічні Микитюка набирають темп і починають гострити в моментах. Федорченко Яков, пробиваючи зі штрафмайданчика, прострілює ворота Рахметова. Недовго протримався рахунок, як Зайцев робить хет-трік. Пробиваючи зі штрафного, м’яч від удару Віталія пролітає між ногами воротаря.

Кінець першого тайму запам’ятався ритмом «Візажу» й атакуючими діями «Легіону». Рахметов у ці хвилини показав усю воротарську майстерність, а команда – закритий футбол. Таким чином, господарі зуміли зберегти рахунок 3:1.

Гостроту у другий тайм ввів Школьний, красиво обігравши Галетка. Олександр пробіг по центру до воріт, але м’яч пролетів повз них. А покорити ворота суперника вдалося тому ж Галетку, який ударом з правого флангу відіграв один гол.

Драматичного сюжету поєдинок набуває наприкінці другого тайму, коли у штрафмайданчику збивають Школьного. Рахметов на виході відбиває шкіряного, який летить прямо у його ворота. На таку передачу відгукується Галетко, який і зрівнює рахунок у грі. Арбітр зараховує гол, не зважаючи на жорсткий фол проти Школьного. У зв’язку з таким рішенням гравці «Візажу» разом із тренером вирішують покинути поле, зарахувавши їм технічну поразку. Такий протест команди був викликаний суддівством Томаша Сіцінського, який, на їхню думку, часто не фіксує порушення проти них.

Обміркувавши ситуацію до кінця, Лясковський вирішує повернутись на поле і довести всім, що його команда може вигравати і за таких умов. Тим паче, виступаючи в Чемпіонаті України, «Візаж» набув неабиякого досвіду. Чіткі діагоналі, точні паси в поєднанні з технікою гравців створюють непоганий малюнок гри. Тому здобути перемогу хлопцям по рукам.

Після футбольних розбірок матч продовжився. Налаштувавшись лише на перемогу, «Візаж» забиває. Лясковський Антон змінює цифри на табло, виводячи свою команду вперед. Помиляючись, Рахметов дозволяє зрівняти рахунок “Легіону”. Певно, Дячук сам не зрозумів, що став автором голу, адже м’яч від його ноги без перешкод закотився у ворота.

Знаючи про «удачу» на останніх хвилинах, «Візаж» не впускає ні секунди й дограє до кінця. Спочатку Школьний розігрує хорошу комбінацію з Лясковським. І через хвилину Зайцев з правого флангу забиває свій четвертий гол, який і приносить вольову перемогу своїй команді.

Візажівці не розслаблялись до останньої хвилини на відміну від легіонерів, які під кінець втратили темп гри, за що і були двічі наказані. «Візаж» довів, що може не лише пропускати на останніх хвилинах, але й забивати. Лясковський переграв Микитюка, так само як Зайцев – Галетка. П’ять голів проти чотирьох, покер проти дублю – результат на табло і по грі.

Ірина СТАШКО