Влада Житомирщини підписала з афганцями Меморандум про співробітництво

15 грудня відбулося підписання Меморандуму про взаємодію та співробітництво між Житомирською облдержадміністрацією, Житомирською обласною радою та Житомирською обласною спілкою ветеранів афганської війни.

Метою підписання документу є збереження злагоди в суспільстві, покращення рівня життєзабезпечення учасників бойових дій на території Республіки Афганістан та воєнних конфліктів в інших державах, членів сімей загиблих (померлих) і тих, хто пропав безвісти під час війни в Афганістані.

Зі слів голови обласної організації ветеранів афганської війни Павла Ментова, 60 ветеранів Афганістану області є депутатами районних і міських рад, 4 учасники бойових дій перебувають у складі депутатського корпусу обласної ради, багато з них працюють в обласній адміністрації, займаються бізнесом, мають активну громадську позицію. «Таким чином ми доводимо, що ми такі ж люди, як і всі інші – просто в нашому житті був Афганістан», – сказав Павло Метов.

Також Павло Ментов зазначив: «Співпраця обласної влади із нашою організацією завжди була тісною. 10 тисяч учасників бойових дій в Афганістані по всій Україні знають про те, що в Житомирській області протягом 15 років діє Координаційна рада сприяння діяльності організації Української спілки ветеранів Афганістану, учасників бойових дій на території інших держав яку очолює Сергій Рижук. Підписання Меморандуму підтверджує необхідність і бажання обох сторін продовжувати роботу в цьому напрямку та робити її все більш результативною».

Сергій Рижук повідомив, що над текстом Меморандуму працювали тривалий час. Це дало можливість лаконічно сформулювати в ньому конкретні цілі без зайвих загальних фраз. Весь Меморандум вмістився на півтори сторінки аркуша. Ще майже три сторінки зайняв додаток.

Підписання Меморандуму відбулося перед початком засідання 8-ї сесії обласної ради, де розглядаються багато питань соціально-економічного розвитку Житомирщини, в тому числі, питання, відображені в Меморандумі, інформує управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.