З 1 січня в Житомирі зросте вартість проїзних квитків на громадський транспорт

першого січня 2012 року в Житомирі зросте вартість проїзних квитків на громадський транспорт.

Проїзд в трамваї та тролейбусі за місяць обійдеться громадянам в 192 гривні, тільки в тролейбусі – 180 гривень (це з розрахунку 120 поїздок на місяць по півтори гривні за одну проїздку). Вартість студентських та учнівських проїзних квитків залишається незмінною – відповідно 60 та 30 гривень на місяць.

Таке рішення було прийняте виконкомом Житомирської міської ради з огляду на складну ситуацію в трамвайно-тролейбусному управлінні, інформує “Житомирська хвиля”.

“Навіть при 30% зниженні попиту на проїзні квитки дохід ТТУ додатково в рік складатиме до одного мільйона гривень. Це тому, що за проїзд учнів та студентів відшкодування йде з міського бюджету. Тобто різниця з відшкодування дещо збільшиться, і цим ми перекриємо можливі втрати за громадські квитки. Для ТТУ загалом один мільйон додаткових коштів – це дуже важливо, тому що заборгованість на сьогодні вже складає сім мільйонів. Тому, якщо б не було такого критичного стану, можливо питання і не піднімалося” – пояснив такий крок начальник міського управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний.

В міській раді сподіваються, що це підвищення ціни не сильно вдарить по кишеням громадян, адже повні проїзні квитки в більшості випадків купують для своїх працівників підприємства та організації.