35 фактів про Лондон очима туриста

Російський блогер Олексій, який веде власний ЖЖ під ніком virako4a, опублікував фотозвіт зі своєї мандрівки в Лондон, столицю Великобританії та популярне серед туристів місце.

Лондон можна назвати мрією кожного фотографа через його контрастність та насиченість елементами червоного кольору.

Побувавши у Лондоні близько тижня, Олексій на основі цього склав власний список цікавих фактів, які згодяться усім, хто також хотів би одного разу побувати в цьому місті.

1. У лондонському метро на сидіннях повно газет і журналів, які люди читають і залишають, щоб інші пасажири мали що погортати.

2. У нас взимку рідко побачиш людину без куртки – там це норма.

3. У лондонському Сіті (діловому районі) американських банків більше, ніж у Нью-Йорку, а японських банків більше, ніж в Токіо.

4. На мосту біля Біг-Бена в самому центрі міста аферисти крутять наперстки, як у нас в далекі 90-ті. Придумали б що-небудь нове, чи як?

5. В багатьох кафе, якщо їжу і напої береш з собою (take way) – обійдеться дешевше, ніж їсти на місці. Причому ціна пристойно відрізняється.

6. Молодь одягнена більш стильно, ніж у Парижі, точніше, стильніше ніж будь-де.

7. Люди поспішають до виходу тільки після повної зупинки автобусу чи поїзда метро, а не так, як у нас – заздалегідь.

8. Автобуси дуже швидкі, і ходять дуже часто – кожні 7-10 хвилин.

9. Перукарі – реальні пацани в Лондоні. Беруть дорого, але стрижуть першокласно. З мене здерли 52 фунта (640 грн), але речі, які витворяв з моїми волоссям чувак на ім’я Нель, я не бачив навіть по ТБ. Ставлення до клієнта таке, яке буває, якщо дасиш офіціанту 100 доларів чайових.

10. Темношкірих не можна називати «темношкірими», «чорними», не дай Бог – «неграми», тільки «кольоровими». На мій погляд, «кольорові» звучить набагато образливіше, ніж, наприклад, «темношкірий».

11. Англійці живуть від Різдва до Різдва, все життя і суєта зосереджена навколо цього свята. Магазини ще влітку починають використовувати назву цього свята для всяких супер-пропозицій.

12. На всіх англійських грошах зображена королева, на монетах – теж.

13. Скрізь і все можна сплачувати карткою, кеш практично не знадобився.

14. Дівчата носять взуття без підборів.

15. На вихідних багато станцій метро закриті, а на тих, що відкриті – велика тиснява.

16. У вихідні в центрі більше людей, ніж у будні (зовсім інакше, ніж в інших європейських містах і Москві).

17. У водія автобусу квитки не продаються, їх необхідно наперед купувати за монети в автоматах на зупинці. Квиток діє одну годину і коштує 2,20 (27 грн).

18. Коли одна людина наступає на ногу іншій, то обидва кажуть: «Sorry».

19. Один англійський фунт = 12 гривень.

20. Не продумано з парковками, оскільки в центрі встановлюють ліміт по 2 години на стоянку, тому постійний напряг з цим: наприклад, тільки поставив машину і відразу ж починаєш переживати – тому що чим далі йдеш в місто, тим більше часу потрібно буде для повернення до машини для того, щоб її переставити на іншу парковку.

21. Біля шкіл працюють люди пенсійного віку, які переводять дітей через дорогу.

22. Багато китайських, індуських і інших ресторанів, де пропонують шведський стіл, анлімітед їжі приблизно за 7 фунтів, не включаючи напої, і при цьому все дуже навіть смачно. Англійці обожнюють їсти в таких місцях, адже можна підходити до столу знову і знову:)

23. На роботу влаштуватися набагато більше шансів у тих, у кого більше паперів, ну там сертифікатів про закінчення курсів або дипломів, і вони отримують більше. Часто фірми самі відправляють співробітників на курси за свій рахунок, а як тільки людина отримує сертифікат, відразу ж отримує надбавку до зарплати:) Виходить чудове коло – набуваєш і знання і гроші!

24. Бачив приблизно 2-х кілометрову пробку на 4-х смуговій трасі, але машини стояли всього лише на одній смузі – тій, що повертає в кінці з траси! Уявляєте, всі інші смуги вільні, але водії чемно вишикувалися в чергу! Жоден розумник не сунеться з других, третіх смуг позачергово! Тільки у нас найчастіше забиваються всі смуги такими розумниками, що хочуть звернути, закриваючи тим самим шлях тим, кому треба їхати прямо!

25. У школах крім уніформи все забезпечує держава. Якщо у школяра вдома немає комп’ютера, то самі приносять і безкоштовно встановлюють. У кожної школи свій стиль уніформи, свій костюм, але обов’язково повинна бути біла сорочка, і якщо дитина прийде до школи в джинсах, то його повернуть назад.

26. Всі лебеді – це власність королеви, їх не можна навіть чіпати!

27. Не можна не те що їсти коней (кінську ковбасу і тд), але навіть заїкнутися про це, це сприймається тут як канібалізм! Англійці обожнюють коней.

28. Крани у ванних кімнатах Англії роздільні, начебто для поліпшення кровообігу – то холодна, то гаряча, страшенно не зручна штука!

29. Заходиш в автобус, всі вітаються – водій, пасажири …

30. Водії завжди зупиняються, коли бачать людину біля «зебри». Інший раз випадково опинявся біля «зебри», але переходити дорогу і не думав, а тут раз і машини з обох сторін зупинилися і чекають, коли я перейду, і вже начебто якось незручно, доводиться переходити дорогу:)

30. В Англії люди мріють жити в селі, бо це престижно, тому там живуть найбагатші та забезпечені люди – лікарі, адвокати, у яких гектари землі, коні і свіже повітря.

31. Ліки для дітей до 16 років безкоштовні в аптеках.

32. Англійці не люблять французів.

33.Тут прийнято розклеювати по всьому місту фотографії свого найближчого родича, якщо у того день народження або інший привід радості, як би діляться радісною новиною з містом:)

34. В Англії є такі ринки по вихідних, які називаються car boot, де англійці виносять на продаж всі непотрібні речі з будинку. Буває, що комусь подарували костюм і не підійшов розмір, або не в його смаку, то він такий костюм абсолютно новий часом продає за символічний 1 фунт, хоча його ціна за сотню! :-О Або нові кросівки за 3 фунти. Ну просто хтось подарував, а людина такі не носить, або не підійшло за розміром, і він позбувається такого товару за символічну ціну.

35. У Великобританії існує швидка допомога на мотоциклах, чудова ідея!


Тауерський міст


Собор Святого Павла


London Eye – велике колесо огляду на березі Темзи


Червоні автобуси біля Біг Бену


Вежа з годинником – один з найпопулярніших об’єктів фотографії у світі


На вулиці Лондона


Вестмінстерське аббатство


Сучасна архітектура


Популярний хмарочос “Огірок”


Англійський чай можна придбати в ось таких гарненьких коробочках

___________________________________________________________________________

За допомогою мережі турагенцій “ДАТУР” Ви можете відвідати це місто.

Адреси офісів ДАТУР:

м. Житомир, вул. Київська, 79
м. Житомир, вул. Київська, 25

Телефони: 36-12-33, 41-27-60 ,41-86-06
066-347-70-60 Вікторія, 063-63-68-262 Артем
067-410-51-73 Оксана, 050-463-22-21 Алла

м. Вінниця, вул. Пирогова 23-А, ТРЦ «FERIDE PLAZA». (0432) 55-26-85 Марина, 068-111-39-49, 063-629-77-30.

Для замовлень по Києву і Україні 063-63-68-262 Артем, 067-410-51-73 Оксана
www.hotway.com.ua