7 причин з’їсти ківі

Ківі давно став частим гостем на наших столах. Однак не всі знають про корисні властивості цього фрукта.

Ківі допоможе зміцнити імунітет і позбутися зайвої ваги, передає tochka.net. Отже, 7 причин з’їсти ківі.

Причина перша – вітамін С. Вміст вітаміну С в одному ківі рівне вмісту вітаміну С в двох апельсинах. Відомо, що вітамін С зміцнює стінки кровоносних судин, нормалізує кров’яний тиск і допомагає організму уникнути крововиливів. Один ківі в день забезпечує добову потребу організму у вітаміні С.

Причина друга – допомога імунній системі. Органічні кислоти, що містяться в ківі, збільшують опірність організму людини до різних вірусів і інфекцій. Вживання ківі під час застуди або грипу допомагає швидкому одужанню.

Причина третя – магній. Ківі є коморою антистресового мінералу – магнію. Відомо, що магній допомагає знизити м’язову напругу і спазми. Ківі допоможе зняти стрес і відігнати тривожні думки.

Причина четверта – геть набряки. У складі цього екзотичного фрукта містяться органічні кислоти, які посилюють жовчо- і сечовиділення. Вживання в їжу ківі сприяє виведенню з організму зайвої рідини.

Причина п’ята – нормалізація роботи кишечника. Ківі багатий цінними пектинами, які сприяють виведенню з організму шлаків і токсинів і нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту.

Причина шоста – зниження ваги. Розвантажувальний день на ківі – знахідка для бажаючих позбутися зайвої ваги. Ківі прискорює перетравлювання білкової і жирної їжі.

Причина сьома – серце. Щоденне вживання в їжу ківі є відмінною профілактикою серцевих захворювань і атеросклерозу.