«Беркут» провів день відкритих дверей для школярів (фото)

Беркутівці Житомирщини започаткували виїзні зустрічі з школярами.

Своєрідний День відкритих дверей, але на виїзді, організували працівники спецпідрозділу «Беркут» УМВС України в Житомирській області. Загалом зустрічі з школярами та студентами є уже давньою традицією для бійців цього підрозділу.

І проходять вони, як правило, безпосередньо у роті міліції особливого призначення, проте кількість бажаючих потрапити на зустріч завжди більша можливостей розмістити всіх у навчальному класі.

Відтак цього разу за ініціативи депутатського корпусу Бердичівської районної ради зустріч беркутівців з школярами проходила безпесередньо в Озадівській загальноосвітній школі.

А спортивна зала навчального закладу змогла вмістити понад сотні дітей, охочих до спілкування з міліціонерами, та поважних гостей свята, серед них заступник голови Бердичівської райдержадміністрації Людмила Колесник, керуючий справами апарату районної ради Анатолій Дранківський та інші.

Після привітань господарів та гостей свята зустріч продовжилася показовим виступом беркутівців.

Діти із захопленням спостерігали за вміннями та практичними навичками, які демонстрували бійці у рукопашному бою. Також міліціонери привезли до школи зразки озброєння, технічних та спеціальних засобів, які використовуються і у щоденній службовій діяльності, і під час виконання конкретних завдань.

Загалом, розповів командир роти міліції особливого призначення при УМВС Микола Юхимчук, серед завдань підрозділу забезпечення охорони громадського порядку, у першу чергу, під час масових заходів, резонансних громадсько-політичних подій, групових безпорядків, іншими словами – у найбільш складних ситуаціях і випадках. До того ж, бійці залучаються і до проведення спецоперацій або цільових рейдів як на території окремих районів області, так і загалом по Україні.

Діти охоче приміряли на себе захисні жилети, у тому числі кулененепробивні, несподівано для себе відкриваючи, що кожен із них має досить значну вагу.

За словами учнів, бійців спецпідрозділу вони бачили лише в кінофільмах, відтак безпосередня зустріч викликала хвилю позитивних емоцій. А можливість взяти до своїх рук справжню зброю – автомат чи пістолет – взагалі неймовірна мрія і не лише для хлопчаків. Активність у цьому проявили і дівчатка.

Наостанок бійці подарували школі вимпели зі своєю символікою, спеціально виготовлені до 20-річчя з дня створення підрозділу, а також червоні берети.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області