«Дасна-Кофеджио»–«Авангард»: знову Дасна, знову розгром

Після новорічних свят до Житомира повертається футбол. 14-15 січня відбулися перші матчі другого кола Вищої ліги чемпіонату Житомира з футзалу. Із трьох зіграних матчів найрезультативнішим видався поєдинок між «Дасною-Кофеджио» та «Авангардом».

«Авангард», хоча і не біг стрімголов в атаку все ж встиг забити швидкий гол, навіть два. На шостій хвилині Борсук своїм фірмовим дальнім ударом відкрив рахунок у матчі, а за декілька секунд Словінський не поскупився і віддав на Зборовського, який покотив у пусті ворота. Гості не зупинились на досягнутому і за три хвилини уже Зборовський асистує Дригусу.

«Авангард» забив три голи за три хвилини і заспокоївся. Лише Зборовському такої переваги було замало, тому для впевненості Олег оформив дубль і довів рахунок до 4:0. Після цього футзалісти «Авангарду» остаточно заспокоїлись і дали пограти супернику.

Взагалі у першому таймі господарі не створили нічого, зате встигли забити два голи. Спочатку розслабленістю гостів скористався Виговський, якого забули на дальній штанзі. А за дві хвилини до перерви Ковальчук спокійно пройшов по правому флангу і скоротив відставання господарів до трьох голів. Саме до трьох, адже між голами «Дасни-Кофеджио» Борсук встиг реалізувати свій вихід один на один.

Другий тайм «Авангард» розпочав з тотального контролю м’яча і голу. Затяжна перепасовка гостів закінчилась більярдним ударом Борсука – 6:2. Наступні десять хвилин футзалісти «Авангарду» спокійно катали круглого і навіть не випускали суперника за центр поля.

Лише в середині другого тайму господарям вдалося вирівняти гру і створити декілька моментів біля воріт гостей. Найреальнішу нагоду упустив Виговський, який після відскоку від поперечки з метра не влучив у ворота. Щоправда, за хвилину в ідентичній ситуації Іванчук так само пробив вище воріт.

«Не забиваєш ти, забивають тобі» – Зборовський асистує, Шувалов забиває. Минає хвилина і гол-красень у дев’ятку забиває Борсук. Покер для Андрія і 8:2 для «Дасни-Кофеджио». Після цього господарі остаточно «здулись» і відверто догравали матч. Євдощук спробував відквитати хоча б один м’яч, але дальні постріли Артема без особливих труднощів нейтралізував Кириленко.

Апогеєм тотальної переваги «Авангарду» й індивідуальних помилок футзалістів «Дасни-Кофеджио» став класний гол Словінського. Андрій вправно переграв кіпера господарів і реалізував свій вихід віч-на-віч.

9:2 – черговий розгром «Дасни-Кофеджио», яка збільшує свою безвиграшну серію до дев’яти матчів. Натомість «Авангард» продовжує погоню за лідером першості «Динамівцем».

Роман Буравський, fca.zt.ua