Директор «ГІС-Житомир» Микола Пивоваров: «Наша мета – ГІС-карта на кожному комп’ютері!»

З квітня 2011 року в Житомирі функціонує сучасний високотехнологічний геоінформаційний довідковий продукт – карта довідник ГІС-Житомир (http://www.ukrgis.info/).

За цей час житомирська карта-ГІС досягла рівня 13 тисяч 400 скачувань. Директор ГІС-Житомир Микола Пивоваров ділиться з Репортером Житомира завданнями, які ставить компанія: програма ГІС-Житомир на кожному офісному та домашньому комп’ютері, та місією: «Жителі Житомира та області отримають всю необхідну довідкову інформацію в максимально зручній формі!».

Картою-довідником ГІС-Житомир вже користуються тисячі житомирян. Потрібно лише скачати програму на сайті http://www.ukrgis.info/ і велетенських об’єм довідкової інформації про адреси, телефони, підприємства, державні установи та організації Житомира на точній карті у вашому розпорядженні. ГІС-Житомир дає можливість оперативно віднайти потрібну адресу, побачити її на загальній карті міста, дізнатися скільки установ і організацій перебувають у цьому приміщенні, виміряти відстань між об’єктами, спланувати маршрут до необхідного місця.

ГІС-Житомир своїми геоінформаційними технологічними можливостями дає вагомий поштовх розвитку місцевого бізнесу. Сьогодні на карті ГІС-Житомир сотні місцевих фірм, організацій і установ, кожна з яких розміщена за місцем розташування. Доступний логотип, адреса, контактні телефони, електронна пошта організації. На комерційних засадах ГІС-Житомир ефективно рекламує місцевих виробників. Але найголовніше – ГІС-Житомир надає максимум корисної геоінформаційної інформації населенню!

Микола Пивоваров, директор ГІС-Житомир: «За основу житомирської ГІС-карти були взяті космознімки. Підготовка до запуску тривала 8 місяців. Справа у тому, що до сьогодні аналогічних баз даних для населення в Житомирі не було. Тому довелося здійснити великий обсяг робіт з накопичення і систематизування інформації.

ГІС дозволяє обробляти дуже великі об’єми інформації у поєднанні з географічним продуктом – картою. Ця технологія базується на тому, що проводиться відцифровка території, яка наноситься на карту.»

Микола Васильович приводить зрозумілий приклад. Є аналоговий продукт – віддрукована на папері карта. Окремо функціонують друковані довідники установ, організації, адрес і телефонів. Ці два види довідників не можуть дати більше того, що в них закладено. Карта тільки показує, довідник – вказує адресу і телефон.

Якщо ви не знаєте де, приміром, знаходиться вулиця Народицька, довідник, який вказав на неї, вам у цьому не допоможе. Так само і карта не покаже, які установи і організації знаходяться у потрібному вам приміщення і яку відстань між об’єктами потрібно подолати.

– Геоінформаційні системи з’єднують візуальний варіант отримання інформації з інформаційним, – каже Микола Пивоваров. – «ГІС-Житомир» оперативно допомагає не тільки дізнатися як проїхати в потрібне місце, а й шукає потрібну інформацію не лише по назві вулиці, або фірмі, а й по найменуванню товару, який вам потрібен. Наприклад, якщо ви вводите у стрічку запиту слово «одяг», перед вами постає список житомирських фірм з адресами і номерами телефонів, які здійснюють комерційну діяльність у сфері продажу одягу. Це дуже зручно, переконайтесь!

Микола Пивоваров також зазначає, що конкурувати з «ГІС-Житомир» по кількості та якості географічно-довідкової інформації не можуть жодні Гугл і Яндекс карти і що «ГІС» – перша і найсучасніша українська програма такого напрямку інформування.

Завантажуйте оновлену ГІС-карту Житомира звідси: ukrgis.info

Микола Пивоваров: «ГІС-Житомир» незамінний помічник для кожного житомирянина!»

Сергій Фещенко