Новий начальник міліції Житомирщини вказав підлеглим на їх недоліки

В УМВС України в Житомирській області відбулося перше в цьому році засідання колегії Управління.

Підсумовували минулорічну роботу та ставили завдання на майбутній рік. Перед початком засідання керівники територіальних підрозділів пройшли стройовий огляд та продемонстрували знання нормативно-правових актів законодавства та теоретичних основ діяльності органів внутрішніх справ.

Новий начальник обласної міліції Олександр Просолов вважає професійний вишкіл правоохоронців важливим фактором успішного виконання поставлених перед міліцією завдань.

– Сьогодні принципова позиція міністерства внутрішніх справ та особисто Міністра Віталія Захарченко – людина понад усе, а відтак слід припинити практику, коли громадяни ходять по колу зі своїми бідами.

Тобто, якщо людина прийшла до міліції, вона повинна отримати дієву допомогу і піти з твердим переконанням, що її проблеми будуть вирішені, – вважає новий головний міліціонер області.

Олександр Просолов знає як подолати це “замкнене коло”: терміново розробляється механізм запровадження «єдиного вікна» у всіх територіальних підрозділах внутрішніх справ для приймання заяв і повідомлень громадян.

Подальше реформування системи внутрішніх спав повинно бути спрямоване на створення структури, яка б стала союзником та помічником для законослухняних жителів та гостей нашої держави, – вважаюють у міліції.

Далі Олександр Просолов продовжив засідання детальним аналізом наявних недоліків у системі організації роботи міліції Житомирщини та конкретними завданнями для їх вирішення, інформує СЗГ УМВС України в Житомирській області.

Відтак очільник обласного управління пообіцяв найближчим часом побувати у кожному територіальному підрозділі та провести робочі зустрічі з особовим складом.

Окремим питанням розглядався стан дотримання законності та службової дисципліни в органах внутрішніх справ, захист прав та свобод громадян під час виконання працівниками міліції повсякденних завдань.

Характерною рисою цього року для працівників органів внутрішніх справ стане забезпечення належного правопорядку під час проведення Євро-2012 та виборчої компанії, підсумував начальник УМВС, а тому єдина вимога до кожного працівника – відповідальність, витриманість, честь та гідність.