Щоб уникнути відповідальності за вбивство, чоловік стверджує, що його зізнання “вибили”

До Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області 6 січня надійшло повідомлення з обласної лікарні про те, що у відділенні інтенсивної терапії померла 44-річна житомирянка.

Як інформує СЗГ УМВС України в Житомирській області, жінку без свідомості каретою швидкої медичної допомоги доставили до медичного закладу ще 2 січня з місця проживання та діагностували закриту черепно-мозкову травму та субдуральну гематому.

Як пояснив її співмешканець, ці ушкодження дружина отримала у своїй квартирі, упавши. У той час в оселі вони знаходилися вдвох.

Проте призначене та проведене згодом судово-медичне дослідження засвідчило, що смерть жінки настала внаслідок названих тілесних ушкоджень, що відносяться до категорії тяжких, небезпечних для життя, та які могли утворитися від дії тупих предметів.

Зрозумілішою мовою, жінку вдарили по голові і не один, і не два рази, а близько десятка.

11 січня 2012 року за даним фактом було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Працівники Корольовського РВ УМВС за підозрою у причетності до смерті потерпілої затримали її 44-річного співмешканця. Чоловік пояснив, що 2 січня, близько 11.30, під час спільного розпиття спиртних напоїв, на грунті раптових неприязних відносин, між ним та жінкою виникла суперечка, яка переросла у бійку, під час якої він і спричинив жінці названі тілесні ушкодження. Слідчим у справі зібрано докази, які вказують на вину затриманого.

Однак, нещодавно у мережі Інтернет з’явилися заяви підозрюваного про те, що під час його перебування у райвідділі оперативники застосовували до нього фізичний вплив. У працівників міліції є підстави стверджувати, що таким чином чоловік намагається уникнути відповідальності за скоєний тяжкий злочин. Проте, як повідомив начальник Управління кадрового забезпечення УМВС Микола Будзинський, за даним фактом проведено службове розслідування, всі матеріали передані до прокуратури м. Житомира.