Лісничий з Житомирщини став «Заслуженим лісівником України»

Лісничому Баранівського лісництва державного підприємства «Баранівське лісомисливське господарство» Василю Присяжнюку присвоєно почесне звання «Заслужений лісівник України»

Про це інформує ЖОУЛМГ.

Так Президент України оцінив високі професійні досягнення лісничого у лісівництві, особистий внесок у розвиток і підвищення ефективності ведення лісового господарства, охорону, збереження та відтворення лісових багатств України.

Баранівське лісництво є взірцевим для інших структурних підрозділів обласного управління лісового та мисливського господарства в широкому спектрі показників господарської діяльності лісництва: від застосування новітніх технологій у лісонасінництві та лісорозведенні, до благоустрою господарських об’єктів і територій лісового фонду.

Щороку в ньому вирощують більше п’ятисот тисяч штук сіянців, висаджують близько 50 гектарів лісових культур, ведеться планомірна робота з охорони лісових насаджень від пожеж та лісопорушень. Лісництво має шишкосушарку потужністю 400 кг на добу, розвинене тепличне господарство. Постійно впроваджуються новітні прогресивні методи господарювання, за власні кошти придбавається сучасне обладнання для посадки та догляду за лісом.

Нагадаємо, що в минулому році Василь Присяжнюк був визнаний переможцем Всеукраїнського конкурсу «Кращий лісничий року».