У Житомирі розробляється Програма “Безпечне місто”

Першим її кроком має бути встановлення спостереження за повсякденним міським життям за допомогою 27 відеокамер на головних вулицях міста.

“Така технічна можливість теж напрацьовується. Обладнання для цього вже є. Залишається ще організаційно забезпечити супровід, оперативне реагування і підключення інших інституцій – це і управління МВС, муніципальна міліція, структурні підрозділи виконкому, щоб можна було фіксувати і оперативно приймати міри за необхідності” – зазначив під час засідання виконкому міськради заступник міського голови Микола Боровець і додав, що це, по-перше, контроль за порядком, по-друге, дисципліна населення.

Справа корисна, визнали більшість членів виконкому, проте реалізувати її в найближчий час навряд чи вдасться. Адже на цей рік коштів на запровадження відеоспостереження в міському бюджеті не закладено.

Варто додати, що в Житомирі діє система відеоспостереження. Камера, яка знаходиться на балансі КП “Житомирський міський інформаційний центр”, надає можливість оперативно спостерігати за Майданом Соборним та прилеглою територією, архівація даних відбувається з інтервалом в 3 секунди, повідомляє “Житомирсьска хвиля”.