Голова ЖОО ПП «УДАР Віталія Кличка» Рустам Раупов: «Кожне слово сказане проти колег – це допомога нинішній владі!»

В Україні фактично стартувала парламентська виборча кампанія.

Лідери обласних осередків політичних партій навперебій скликають прес-конференції та оголошують свої позиції. Так, вчора очільник обласної ВО «Батьківщини» Сергій Пашинський заявив, що з опозиційних сил є лише три партії, які можуть подолати прохідний бар’єр до Верховної Ради України і саме на них треба орієнтуватися тим виборцям, які не підтримують владу.

Такі заяви – брудна технологія, яка не додає довіри у стосунках між партнерами по опозиції – вважають представники обласної організації політичної партії «УДАР Віталія Кличка». – Не може так бути, що деякі політики вже за людей вирішили, які саме три партії пройдуть в парламент. Кожне слово сказане проти колег – це допомога нинішній владі, – вважає голова Житомирської обласної організації ПП «УДАР Віталія Кличка» Рустам Раупов.

Сьогодні під час прес-конференції у Житомирі керівники обласного осередку партії оголосили про необхідність спільної боротьби з владним режимом всіх опозиційних політичних сил в Україні. Аби задекларовані наміри були втілені у життя, «УДАР Віталія Кличка» пропонує підписати Угоду про взаємну співпрацю і взаємодопомогу на виборах, офіційно домовитися про спільні критерії висунення кандидатів та створення спільної більшості у новій Верховній Раді України.

В цій Угоді пропонується визначити:

1. Критерії, яким відповідають кандидати у депутати як за списками, так і в округах;
2. Принципи взаємопідтримки і відсутності взаємної боротьби;
3. Механізми взаємодії під час кампанії, протидії фальсифікаціям;
4. Спільні принципи створення більшості у Верховній Раді.

Текст угоди активісти партії «УДАР» нададуть представникам опозиційних сил, зокрема, тим силам, які входять до Комітету Опору Диктатурі та розраховують на підтримку партнерами цієї ініціативи.

Репортер Житомира запитав у Рустама Раупова:

– На виборах до ВР область має 6 мажоритарних округів. «УДАР» виставлятиме свої кандидатури, чи узгоджуватиме їх з іншими опозиційними політсилами?

– В лавах обласного осередку Партії «УДАР Віталія Кличка» перебувають достойні люди, які мають можливість не лише брати участь у мажоритарних виборах, а й здобувати перемогу. Але основне наше бачення – щоб у кожному окрузі було висунуто єдиного кандидата від опозиції. Але починати треба не з розподілу округів між своїми кандидатами, а з визначення критеріїв до них.

Обов’язково треба провести попередній праймеріз між претендентами. Треба розуміти, що виграти у «продуктових наборів» влади зможуть лише дуже авторитетні люди, а не просто представники опозиції. Партія «УДАР Віталія Кличка» готова підтримувати кандидатів, які мають авторитет і принципову позицію.

– Представники ВО «Батьківшини», «Фронту Змін», ВО «Свобода» домовляються між собою про розподіл округів та планують висувати спільних кандидатів. Потенціал партії «УДАР Віталія Кличка» партнери по опозиції помилково недооцінюють?

– Очевидно, що так. Третина виборців сьогодні не підтримує нікого. У тому числі й вищеперечислені партії. Тому не варто проявляти таку самовпевненість. Сьогодні всі соціологічні опитування свідчать про те, що люди хочуть змін. Партія «УДАР Віталія Кличка» сьогодні займає 1 місце серед політичних партій в Україні за динамікою росту підтримки виборців. Я переконаний у перемозі.

Сьогодні виборець дійсно чекає об’єднання опозиційних сил. Але не декларативного, а на ідейних засадах. Таму партія «УДАР» веде переговори на предмет обєднання з тими партіями, з якими у нас співпадають принципи та ідеологія. Зокрема, з Анатолієм Гриценком, з яким нас об’єднує, наприклад, ідея євроінтеграції. Ще раз підкреслюю: ми за ідеологічне об’єднання, а не за банальний розподіл мажоритарних округів.

– Очевидно з наближенням виборів варто очікувати на часті відвідини Житомира лідерами політичних партій. Коли житомирянам чекати Віталія Кличка?

– Наш лідер запланував наступну робочу поїздку на Житомирщину на березень цього року. В планах візиту – зустрічі з жителями всієї області.

Сергій Фещенко