Хлопця засудили на 5 років за те, що вкрав мобільний телефон

Невесела перспектива у розквіті молодості опинитися у місцях позбавлення волі на довгих 5 років. Втім 23-річний житомирянин, певно, цілеспрямовано йшов у цьому напрямку. Хлопця уже було визнано судом винним у вчиненні грабежу та незаконного заволодіння транспортним засобом та винесено вирок у вигляді позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки.

Втім утриматись від протиправних діянь упродовж цього періоду він не зміг, хоча й дещо перекваліфікував сферу своєї діяльності. Цього разу взявшись за шахрайство, певно, сподіваючись на складність фіксації та доведення цього виду злочину. Проте на заяву жителя обласного центру про заволодінням його мобільним телефоном шляхом обману працівники міліції відреагували бездоганно.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області Олег Марковський, у ході перевірки повідомлення було встановлено, що до потерпілого на вулиці підійшов його знайомий і попросив зателефонувати. Оскільки події відбувались на місці роботи заявника, а він працює продавцем, то довкола було чимало людей, які й відволікли його увагу. Коли чоловік згадав про телефон, знайомого, до речі лише візуально, уже й слід зник. Спочатку потерпілий сподівався на його повернення, але ближче до вечора зрозумів, що став жертвою банального ошуканства й звернувся до міліції.

Встановити особу кривдиника та знайти його – для оперативників буденна справа. До того ж, їм вдалося з’ясувати і подальшу долю мобільного телефону. Затриманий, відійшовши подалі від власника терміналу, вийняв з нього сім-карту та перепродав випадковому торгівельнику. До речі, за телефон вартістю 1300 гривень отримав 300, чим був надзвичайно вдоволений.

Зустріч з працівниками міліції за декілька днів після описаних подій для хлопця стала неприємною несподіванкою, але провину свою він визнав.

Наразі Корольовський районний суд м. Житомира шахрайські дії обвинуваченого оцінив покаранням у вигляді 2 з половиною років позбавлення волі. Проте, зважаючи, що хлопець уже має покарання за вироком суду з відстрочкою виконання, остаточний вердикт – 5 років 3 місяці позбавлення волі. До того ж, тепер доведеться сплатити ще й справжню вартість телефону. Відтак 300 шахрайських гривень стали 5 роками за гратами.

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області