Коцюбко розпочав судовий процес за Житомирську федерацію футболу. Опанащук його ігнорує

Сьогодні у стінах Корольовського суду відбулось судове засідання щодо вирішення скандалу на Житомирщині – функціонування в одній області двох федерацій футболу. Більше року триває футбольна війна, в якій за крісло голови ЖОФФ змагаються Олександр Коцюбко і Юрій Опанащук.

Директор готелю «Житомир» проти президента спортивного клубу «Легіон», Житомирська облдержадміністрація проти ФФУ: як все було, читай, перейшовши за посиланням.

Україна в очікуванні Євро-2012, Житомир – у святкуванні 100-річчя місцевого футболу, а скандал із двома федераціями на Житомирщині так і залишається невирішеним. Розуміючи плачевну ситуацію для області, Олександр Коцюбко робить великий крок назустріч вирішенню цієї проблеми.

«Більше року на Житомирщині триває футбольна війна. Ми пропонували піти мирним шляхом, але команда Опанащука не підтримала нашу ініціативу. Тому футбольний актив Житомирщини вирішив діяти вже кардинально», – заявив Олександр Петрович.

Таким чином, Олександр Коцюбко подав позов на Житомирську обласну спортивну громадську організацію ЖОФФ, очолювану Юрієм Опанащуком.

Він висунув такі вимоги:

1) визнати недійсним засідання Виконавчого комітету Житомирської обласної спортивної громадської організації «Житомирська обласна Федерація футболу» (далі – ВК ЖОСГО ЖОФФ) від 13 січня 2011 року;

2) скасувати Постанову від 13 січня 2011 року ВК ЖОСГО ЖОФФ;

3) визнати недійсною 5-ту звітно-виборчу конференцію ВК ЖОСГО ЖОФФ, проведену 15 березня 2011 року;

4) скасувати постанову від 15 березня 2011 року ВК ЖОСГО ЖОФФ, прийняту на 5-ій звітно-виборчій конференції ЖОФФ;

5) визнати Коцюбка Олександра Петровича головою ЖОСГО ЖОФФ, обраного на позачерговій звітно-виборчій конференції від 12 січня 2011 року;

6) зобов’язати ЖОСГО ЖОФФ не пізніше семи календарних днів з дня набрання чинності судового рішення передати Олександру Коцюбку печатку ЖОСГО ЖОФФ, всю бухгалтерську документацію та інші документи з дня державної реєстрації ЖОСГО ЖОФФ.

«Я надав повний перелік документів щодо свого обрання і призначення головою ЖОФФ Федерації футболу України, а також облдержадміністрації, яка з невідомих мені причин їх проігнорувала. Тому я хочу подивитись на документи Опанащука», – говорить Олександр Петрович.

Для подальшого розгляду справи і прийняття конкретних рішень суддя Рожкова задовольнила прохання Коцюбка надати документацію щодо легітимності ЖОСГО ЖОФФ на чолі з Опанащуком.

Річ у тому, що Юрій Опанащук продовжує ігнорувати проблему: він не з`явився на судове засідання. Його інтереси представляла адвокат. Нагадаємо, що місяць тому він відмовився коментувати цю проблему.

Думку, чому Юрій Якович досі не виходить на контакт із громадськістю, Репортер Житомира дізнався в Олександра Коцюбка.

«Тому що соромно. Але я хочу, щоб Опанащук зі своєю командою приходили на судові засідання, аби швидше вирішити це проблемне питання. Далі так тривати не може. А своєю неявкою він лише затягує процес», – обурено відповів Олександр Петрович.

Через півтори години засідання закінчилось: справа перенесена на 13 лютого. До цього часу ЖОСГО ЖОФФ повинна надати перелік документів на ознайомлення суду і Олександру Коцюбко. Крім цього, на судове засідання повинен з’явитись і сам Юрій Опанащук.

Ірина СТАШКО