Євген Суслов: Провладні депутати бігають та намагаються домовитися, щоб резолюція ПАРЕ не була проголосована

Українська влада може отримати такі ж санкції як і Лукашенко, якщо не буде звільнено Юлію Тимошенко та Юрія Луценко.

Про це заявив перший заступник УСДП Євген Суслов, який перебуває на сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи як член української делегації, інформує Репортер Житомира прес-служба Української соціал-демократичної партії (УСДП).

«Провладні українські депутати зараз бігають і намагаються домовитися з членами ПАРЕ, щоб резолюція не була проголосована, або, хоча б вилучити пункт щодо можливості санкцій в разі невиконання вимог», – заявив журналістам Євген Суслов.

За словами народного депутата європейські політики коментують резолюцію як жорстку. «Вони наголошують, що сьогодні в Україні судді діють по замовленню, а не по закону, що відбуваються політичні репресії… Європа очікує чітку і прозору реакцію влади на резолюцію. Якщо її не буде – Європа готова застосувати щодо української влади такі самі санкції, які зараз застосовуються щодо Лукашенко, якщо не буде звільнено Юлію Тимошенко та Юрія Луценко», – сказав Євген Суслов.

____________________________________________________________________________

Нагадаємо, сьогодні лідер УСДП Наталія Королевська вилетіла до Давосу. Під час зустрічей з європейськими політиками в Давосі Наталія Королевська планує обговорити нинішню політичну і економічну ситуацію в Україні, можливі дії щодо звільнення лідера української опозиції Юлії Тимошенко та перспективи євроінтеграції України.