На Житомирщині браконьєрам, які вбили трьох диких свиней, можуть “впаяти” 3 роки тюрми

Нещодавно до Ємільчинської міліції звернувся працівник Управління товариства мисливців та рибалок, та повідомив про те, що невідомі особи незаконно полюють в одному з лісів району.

У ході оперативно-розшукових дій працівники міліції знайшли не лише самих мисливців, що тимчасово зупинились в одному з домоволодінь села, але й результати їх полювань. У підсобному приміщенні господарства лежали три туші диких свиней та дві рушниці.

Як з’ясувалося у ході попередньої перевірки, до місцевого жителя з Житомира приїхали двоє знайомих, які мали дозвіл на відстріл однієї тварини. Полювальники, кожен зі своєю рушницею, пішли у ліс. Проте, зустрівши стадо диких кабанів, чоловіки проігнорували обмеження щодо кількості і вполювали одразу трьох тварин. Задоволені повернулися до села, де збиралися розділити здобич.

Однак їх планам завадили працівники Управління товариства мисливців та рибалок, які і звернулись за допомогою до міліції.

Сергій Лук’янчук заступник начальника Ємільчинського РВ УМВС України в Житомирській області: “Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.1 ст.248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.”

Тетяна Дружинська, інспектор СЗГ УМВС України в Житомирській області