На Житомирщині піротехніки підірвали 25-метрову цегляну трубу: як це було у фото

У Житомирській області піротехніки МНС підірвали 25-метрову цегляну аварійну трубу.

Вчора, 24 січня, у місті Коростишеві на території недіючого підприємства групою піротехнічних робіт Управління МНС в області проводилися вибухові роботи по руйнуванню аварійної цегляної труби. Споруда загрожувала впасти у будь якої момент, що могло привести до надзвичайної ситуації.

Підрив відбувся 12:15, проте піротехніки на місце події прибули набагато раніше. Для підготовки спецоперації підривники майже годину прокладали шурфи в цегляній стінці башти та закладали у, з математичною точністю, прораховані місця вибухівку, встановлювали детонатори. Всього було витрачено близько 2,5 кг тротилу. Таке завдання є позитивним практичним досвідом для житомирських піротехніків. Такий проект вони здійснюють вдруге. У березні минулого року сапери зруйнували вибухом аварійну водонапірну башту у Бердичеві.

З аналогічними проханнями в інших регіонах України до підрозділів МНС установи та організації звертаються досить часто. До цих пір сапери Житомирщини, як правило, з успіхом виконували завдання по знешкодженню та знищенню вибухонебезпечних «наслідків» війни, проводили обстеження та розмінування територій колишніх військових полігонів, місць, де у роки війни йшли найбільш запеклі бої.

Житомирські піротехніки з поставленою задачею справилися «на відмінно». Cпоруда впала, «як по замовленню»: без зайвого шуму, красиво, повідомляє УМНС в Житомирській області.

ЯК ЦЕ БУЛО

Аварійна труба

Вибух заряду

5 секунд після вибуху

10 секунд після вибуху

Рештки труби