На кожного житомирського митника минулого року припало 18 мільйонів гривень

Митники Житомирщини підбили підсумки роботи за 2011 рік.

– Протягом 2011 року зусилля митниці були спрямовані на безумовне виконання показників надходжень до державного бюджету України та максимальне наповнення його дохідної частини.

За рік митницею забезпечено перерахування до держбюджету рекордної суми – 6,7 млрд. грн., що майже в 12 разів більше аналогічного показника минулого року, – зауважив начальник Житомирської митниці Микола Тимошенко.

– Для обласної адміністрації найважливішими є дві цифри. Це надходження до державного бюджету і цифра, яка підтверджує, що у 2011 році наша область залишалася експортноорієнтованою, адже у зовнішній торгівлі на 846 млн. грн. експортної продукції більше, ніж імпортної, – каже заступник голови Житомирської ОДА Микола Олещенко.

За інформацією Житомирської митниці, у 2011 році спостерігалася стійка позитивна тенденція до збільшення сум перерахованих до бюджету податків і зборів без урахування нафтопродуктів.

Це свідчить про пожвавлення економічної активності суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності регіону та загальне покращення економічної ситуації в Житомирській області.

Так, протягом минулого року до бюджету перераховано 747,3 млн. грн., що на 255,6 млн. грн. або в 1,5 рази більше показника минулого року.

Також за останні 12 місяців відбулося зростання загального товарообігу у 3,6 рази, який склав 25 млрд. грн. або 3,13 млрд. дол. США. Без урахування нафтопродуктів товарообіг збільшився на 33% і склав 8,9 млрд. грн. або 1,1 млрд. дол. США, інформує Репортер Житомира управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Микола Тимошенко: “За 12 місяців минулого року в розрахунку по штатній чисельності кожним митником перераховано до бюджету понад 18 мільйонів гривень!

Ну і які ж підсумки без нагороджень та заохочень?

Нагородили і тих журналістів, які увесь минулий рік якісно висвітлювали діяльність житомирської митниці.

Фото Катерини Тарановської