Епідемія підігрітих алкоголем новорічних трагедій на Житомирщині продовжується

Не встигли оплакати загиблу у Любарському районі під колесами “АУДІ” 17-річну житомирську студентку, як трапилася нова аналогічна біда.

На цей раз у Брусилівському районі. Близько восьмої вечора водій автомобіля, рухаючись вулицею села збив пішохода, який йшов у попутному з авто напрямку, тримаючи у руках велосипед.

Факт сильного травмування людини не змусили водія зупинитись та викликати хоча б швидку медичну допомогу! Навіщо ж? Замість цього водій збільшив швидкість руху авто та зник з місця події.

Працівників міліції та лікарів викликали випадкові свідки події, які у момент ДТП волею випадку опинились поряд з потерпілим. Проте від отриманих травм 26-річний хлопець загинув.

Олександр Кравченко начальник УДАІ УМВС України в Житомирській області: “Oперативники, розпочавши свою роботу безпосередньо на місці пригоди, спрямували зусилля на встановлення спочатку моделі та кольору автомобіля, а потім і його водія.

Експертам по фрагментам, залишених на місці пригоди уламків бампера та фар, вдалося з’ясувати марку машини – ВАЗ. Ще деякий час пішов на відпрацювання моделі. Врешті, обгрунтовано перевірялися автомобілі ВАЗ-2107 темного, точніше темно-зеленого кольору.”

Паралельно працювало ще декілька груп оперативників. Одній з них вдалося встановити, що незадовго до описаних подій у місцевому кафе відпочивав молодик, який приїхав на схожому автомобілі. Чоловік вживав спиртне, а потім сів за кермо і попрямував у напрямку, де і сталося ДТП.

З’ясувати, хто саме відвідував кафе, допомогли місцеві жителі. Таким чином уже близько 3 ночі працівники міліції постукали у двері домоволодіння, де мешкає підозрюваний. Як з’ясувалось, він є 23-річним жителем сусіднього села цього ж району області. Чоловік був вдома і заперечувати власної вини не став. До того ж, про причетність до дорожньо-транспортної пригоди свідчили і пошкодження на авто, яке знаходилось на подвір’ї, інформує Алла Ващенко, СЗГ УМВС.

Як повідомив начальник слідчого управління УМВС України в Житомирській області Василь Дячук, проведене медичне дослідження підтвердило вживання підозрюваним того вечора алкоголю.

____________________________________________________________________________

Наразі за фактом скоєння дорожньо-транспортної пригоди відносно затриманого порушено кримінальну справу за ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ч. 1 ст. 135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове слідство.

Епідемія підігрітих алкоголем новорічних трагедій на Житомирщині продовжується. Очевидно, усім нам треба бути дуже уважними.