Найбрудніші місця, за які ми платимо

Це автоматичні машини, з якими ми стикаємося щодня.

Автомати роблять наше життя комфортнішим. Зазвичай вони розташовані в місцях скупчення людей. Тому ці ящики таять в собі приховану небезпеку – величезна кількість мікробів, які потрапляють на автомати з брудних рук.

1. Заправний пістолет

За даними досліджень, ручки заправних пістолетів містять не тільки сліди автомобільного палива, але і рекордну кількість мікробів. Серед них зустрічається метицилін-резистентний золотистий стафілокок, якого не вбивають навіть антибіотики.

Що робити?
Протирайте руки після автозаправки гелем на спиртовій основі або витирайте руки антибактеріальними серветками.

2. Банкомат

Майже на половині всіх банкоматів живуть бактерії, які викликають грип та застуду. Справа в тому, що клавіатуру банкоматів майже ніколи не миють. Ви вводите свій ПІН-код, а потім випадково доторкуєтесь свого обличчя – так бактерії потрапляють в організм.

Що робити?
Протирайте руки після банкомату гелем на спиртовій основі або витирайте руки серветками.

3. Автомат для кави

Усередині машин з часом утворюється кірка з засохлої молочної піни, кавових олій і цукру. На цьому благодатному грунті активно плодяться бактерії або грибок. Вони можуть потрапити до вас в стаканчик з кавою. А тепер додайте сюди клавіатуру кавової машини, яка забруднюється так само сильно, як і клавіатура банкомату, і ви отримаєте ідеальний інкубатор для мікробів.

Що робити?
Пити чисту воду в пляшках.

За матеріалами: zdorovieinfo.ru