Шайхрайка «розвела» житомирянку на 6 тисяч гривень

Житомирянка віддала шахрайці 6 тисяч гривень за вирішення неіснуючих проблем.

26 січня до Олевського РВ надійшло повідомлення від жительки райцентру про те, що до її будинку зайшла незнайома жінка та через обман заволоділа її грошима в сумі майже 5 тисяч гривень. Працівники міліції за підозрою у скоєнні злочину затримали жительку станції Нові Білокоровичі, яка в скоєному зізналась.

Навряд чи, можливо надати вичерпний перелік всіх способів шахрайств тому, що тут ми маємо обман і зловживання довірою, які такі ж різноманітні, як сама людська винахідливість.

Як розповів начальник управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Віктор Бугира, одним з видів є ошуканство, яке вчиняється особами, що начебто перебувають при виконанні службових обов’язків. Відомо багато випадків, коли шахраї називаються співробітниками правоохоронних органів, працівниками організацій, які займаються сферою обслуговування населення та ін.

Нещодавно Слідче управління УМВС у ході розслідування кримінальної справи, порушеної за фактами шахрайства, встановило факти злочину.

28-річна жінка, представившись працівником правоохоронного органу, шляхом обману та зловживання довірою, заволоділа грошима житомирянки в сумі 6 тисяч гривень.

Цього ж дня інша жінка звернулась до Корольовського РВ із заявою про те, що невідомі жінки під приводом оцінки земельної ділянки заволоділи її грошима в сумі 900 гривень. Правоохоронці за підозрою у скоєнні злочину затримали двох 20-ти та 30-річних місцевих жительок.

Тетяна Дружинська, інспектор СЗГ УМВС України в Житомирській області