Щоб вберегтися від холоду, люди залишаються без даху над головою

Вважаючи на морозну погоду, у людей виникає природне бажання добре прогріти оселю.

Але не треба забувати про правила безпеки при експлуатації печей та електрообладнання! Необхідно берегти тепло: утеплювати вікна і вхідні двері, горища і підвали, слідкувати за справністю обігрівальних пристроїв, суворо дотримуватись правил їх експлуатації!

Тільки за три останніх дні тижня сталося 38 пожеж. Горіло все: лазні, комори,бібліотека, церква та, нажаль, житлові будинки.

Як інформує прес-служба ТУ МНС України у Житомирській області, за минулий тиждень на пульт оперативно-рятувальної служби «101» надійшло 97 повідомлень про надзвичайні події або загрозу їх виникнення.

Серед них: 34 пожежі, 11 дорожньо-транспортних пригод, 25 випадків травматизму, 18 виїздів для надання допомоги населенню. Всього під впливом різних факторів в області 15 осіб загинули та 30 травмовані.

Причинами більшості пожеж були перегріті печі та перевантажена електропроводка.

24 січня у с. Сантарка Коростенського району під час пожежі загинула 84-річна пенсіонерка. Того ж дня, в обласному центрі пожежники врятували 8-річну дівчинку. 29 січня у с. Сущани Олевського району згорів приватний будинок. Причиною пожежі стала перегріта пічка. У вогні загинули 64-річний власник оселі та його співмешканка.

Так, 27 січня серед білого дня через перегріту піч сталося загорання в одному з кафе м. Новоград-Волинський. У Бердичеві в квартирі п’ятиповерхового будинку замкнула проводка – вогнем знищено майно. В обласному центрі чоловік занадто розпалив котел системи опалення у приватному будинку – згоріли пожитки у підвалі. У Володарсько-Волинському районі загорілася підлога в одній з церков. Вчасно загасили. У ніч на понеділок через «порушення правил пожежної безпеки при улаштуванні печей» лишилася даху шкільна бібліотека в Олевському районі.