Топ-5 футбольних скандалів України з початку нового року

За 17 днів нового року у футбольному житті нашої країни уже відбулись резонансні події. Репортер Житомира зробив підбірку футбольних скандалів України з початку нового року.

Воротаря “Шахтаря” спіймали на допінгу

Воротар донецького “Шахтаря” Олександр Рибка cпійманий на допінгу. Його допінг-проба, зроблена УЄФА, дала позитивний результат.

Гендиректор донецького “Шахтаря” Сергій Палкін повідомив про те, що воротар команди Олександр Рибка, якого нещодавно спіймали на допінгу, до винесення вердикту відсторонений від матчів під егідою УЄФА і ФІФА.

“У повідомленні, яке прийшло в клуб, говориться, що до винесення вердикту Рибка не має права брати участь в матчах, що проводяться під егідою УЄФА і ФІФА, в тому числі і товариських. На жаль, нашому воротарю тепер ніяк не уникнути дискваліфікації, і питання лише в її тривалості “, – сказав Палкін.

Хронологія аварії

П’ятниця, 13:38. Мірча Луческу їхав на позашляховику “Кіа Соренто 4х4” його дружини, Неллі, по бульвару Васіле Мілі в напрямку Пасажул Басараб. На пасажирському сидінні знаходився Разван Драгоміреску, генеральний директор групи компаній “Неміра”, де Мірча і його син, Разван Луческу, є мажоритарними акціонерами.

П’ятниця, 13:40. Поспішаючи до Університету Артіфекс, де повинна була відбудуться зустріч з проректором Костянтином Ангелаче, ще одним акціонером “Неміри”, Мірча Луческу раптом повертає ліворуч в місці, де дорога позначена суцільною лінією. Машина опиняється на трамвайній лінії. Луческу не розрахував дистанцію, і стикається з трамваєм лівою задньою частиною автомобіля. Після удару позашляховик виїжджає на зустрічну смугу, де стикається з автомобілем “Фольксваген Туран”, за кермом якої була Габріела Хусейн, після чого зупиняється на узбіччі, ударившись об стовп.

П’ятниця, 13:45. Луческу витягнули з машини і відправили на спецтранспорті в Університетську лікарню Бухареста.

Голова Спілки міського транспорту (RATB) Мірча Іонеску повідомив “справжню причину аварії”.

Внутрішнє розслідування підтвердило, що машиніст трамвая при зіткненні з автомобілем Мірчі Луческу “відреагував швидко і уникнув трагедії, тим більше, що йому доводилося реагувати на відстані двох метрів” .

Мірча Луческу в інтерв’ю “Gazeta Sporturilor” дав перші коментарі з приводу ДТП, у яку він потрапив у п’ятницю, і після якої переніс вчора операцію.

“Трамвай міг уникнути зіткнення! Я бачив його за десятки метрів і думав, що він загальмує. Бог простить мене, але я цього не хотів”, – сказав Луческу в Університетській лікарні.

Це суперечить думці водія трамвая Маріана Бартока: “Мірча Луческу несподівано з’явився перед мною. Я швидко зреагував”.

На заяву Мірчі Луческу також відреагував Голова Спілки міського транспорту Мірча Іонеску. За його словами, 37-тонний трамвай не може зупинитися миттєво, якщо навіть рухається всього 10 км / год.

“Машиніст рухався з обмеженою в 15 км/год швидкістю, але рейки були мокрими, і важко сказати, скільки метрів знадобилося б трамваю для повної зупинки”, – заявив Іонеску, додавши, що Луческу пощастило і повинен бути вдячний, що залишився живий, а не звинувачувати співробітника RATB.

Мілевський може не отримати новий контракт від “Динамо”

Президент київського “Динамо” Ігор Суркіс заявив, що нападнику киян Артему Мілевському слід задуматися над своєю поведінкою і поставити на перше місце футбол.

“На мій погляд, Мілевському далеко не завжди вистачає внутрішньої мотивації і порядності в побуті по відношенню до своєї команди. Він дуже сильний футболіст, але йому явно не завадило б переглянути ставлення до справи і правильно розставити пріоритети. На першому місці має бути футбол, адже він – гравець не тільки “Динамо”, а й національної збірної.

Перед чемпіонатом Європи йому особливо потрібна ігрова практика, тому Мілевський, вважаю, повинен викинути з голови все непотрібне – і віддавати сили головній справі свого життя. У нього ще буде достатньо часу, щоб займатися тими справами, які на даному етапі нітрохи не сприяють зростанню його професійної майстерності. Шкода, що хлопець щороку потрапляє у всілякі історії, що привертають увагу жовтої преси, і потрапляє не випадково. Гравцеві “Динамо” не личить так поводитися”, – заявив Суркіс.

За словами Суркіса, конкретних пропозицій по Мілевському поки не було і йому слід замислитися, що через деякий час на нього може не виявитися попиту.

“І не ми станемо пропонувати продовжити контракт в 2013 році, а він сам проситиме про пролонгацію”, – додав Ігор Михайлович.

Шевченко може повернутися в “Мілан”

Форвард “Динамо” Андрій Шевченко може знову, вже втретє, перейти в “Мілан”.

Головною причиною такого рішення футболіста називається бажання спробувати востаннє виграти Лігу чемпіонів УЄФА, фінал якої у 2013 році пройде на “Вемблі”.

Український форвард є найкращим бомбардиром усіх часів у міланському дербі, з результатом 14 голів. Загалом, Шевченко забив 175 м’ячів у футболці “Мілана”, і 324 за усю кар’єру. У єврокубках є одним з найкращих бомбардирів всіх часів з результатом 66 голів.

Нападник київського “Динамо” Андрій Шевченко прокоментував інформацію про свій можливий перехід в італійський “Мілан”.

– Італійські ЗМІ повідомляють, що в наступному сезоні ви можете повернутися в “Мілан”, щоб у його складі виграти фінал ЛЧ-2013 на “Вемблі”.

– Та ні … Мені приємно, що медіа так добре говорять … – Андрій не закінчив фразу. – Я не буду нічого коментувати. Нехай говорять, – тут Шевченко засміявся. – Це ж приємно, правильно?

– Але такий варіант розвитку подій можливий?

– Я ще раз повторю – я нічого не буду говорити.

Ді-джей Ласло Боднар хоче повернутись у футбол

Колишній гравець київського “Динамо” Ласло Боднар продовжує освоювати професію ді-джея, розважаючи публіку на танцполах Дебрецена.

“Мені дуже подобається музика. Багато моїх друзів також працюють ді-джеями. Влітку я вирішив купити мікшерний пульт. Мені подобається цей вид діяльності. Я займаюся музикою по вісім годин на день, щоб вдосконалювати свої навики. Мій улюблений стиль – tech-house “, – розповів Ласло в інтерв’ю угорській газеті Blikk.

Однак, незважаючи на перші успіхи в новій професії, Боднар каже, що футбол залишається його головним пріоритетом. Останнім часом ходять чутки про те, що він може підписати контракт з катарським клубом Аль-Ахлі.

“Я маю пропозиції не лише з Катару. Є ще декілька іноземних клубів, які проявляють інтерес. Звичайно, я також не виключаю можливості продовжити кар’єру в угорському чемпіонаті. Мені не вистачає футболу, тому я дуже хочу знову вийти на поле. Готовий навіть відсунути музику на другий план, якщо вдасться знайти нову команду”, – сказав DJ Hooper.

Інформація надана football24.ua , надана champion.com.ua