У житомирських шкільних їдальнях подорожчає харчування?

У житомирських шкільних їдальнях незабаром подорожчає харчування.

Проте діти від цього виграють: тепер їм даватимуть повноцінні, а не врізані, порції. 4 гривні 20 копійок – коштує шкільний сніданок для учнів початкових класів. Така ціна не змінюється продовж трьох років попри кілька хвиль здорожчання продуктів та інфляції, інформує ЖОДТРК.

“В шкільній їдальні смачно”, – кажуть її відвідувачі. Зі школярами солідарні і більшість батьків. Таку думку озвучила голова батьківського комітету, мама двох школярок.

У їдальні також харчуються старшокласники та вчителі. Для них на вибір – буфет з випічкою або ж повноцінне гаряче харчування.

В цій ситуації спільного задоволення роботою їдальні є велике АЛЕ – порції неповні, тому що міський бюджет-таки замовив. Приватний підприємець прагне забезпечити повноцінне харчування. Однак вона визнає, що за нинішнього фінансування не вкладається в норми дитячого харчування.

Келлер Жанна, приватний підприємець: “Не вистачає продуктів, бо вони знову підрослим в ціні. Вихід нашої продукції зменшується, тому й не вкладаємося в харчові норми. Ми зменшуємо порцію, але намагаємось покласти в неї і овочі, і мясо. Все як у меню, тільки порція менша. Наприклад, замість 75 грам салату даємо 50 грам, замість 50 грам мяса даємо 25 або 30 грам. Головне, вкластись у ціну 4 гривні 20 копійок”.

Можливо, після канікул діти побачать більші порції на столах шкільної їдальні. Цьогоріч міськвиконком перегляне вартість шкільних сніданків. Вони стануть повнішими на 2 гривні 70 копійок і коштуватимуть 6 гривень 90 копійок. Але то – перспектива.