Українським школярам знизили нормативи з фізкультури

Нормативи з фізкультури для дітей знизили. Нова навчальна програма для 5-10 класів почне діяти вже з 1 вересня цього року.

Міносвіти днями розіслало її своїм регіональним управлінням. На уроках з теорії школярам розкажуть про історію фізкультури, правила техніки безпеки, а також навчать надавати першу допомогу.

Основний напрям практичних занять кожна школа вибере для себе самостійно з 10 запропонованих варіантів МОН: баскетбол, волейбол, гандбол, гімнастика, легка атлетика, настільний теніс, туризм або футбол. У виборі школи виходитимуть з наявної бази, місцевих традицій. В майбутньому міністерство планує розширити цей перелік відповідно до побажань шкіл.

Школярам понизять нижній поріг нормативів. Тепер для отримання середнього рівня, наприклад, по гімнастиці в десятому класі хлопчикам досить підтягнутися 3 рази (було – 7), дівчаткам (у висі лежачи) – 5 разів замість 10.

Серед загальних для всіх шкіл фізичних навантажень залишаються біг, стрибки, вправи для формування постави, профілактики плоскостопості. За ними нормативи здавати не будуть.

Крім нормативів, для оцінки використовуватимуть ще три критерії: рівень теоретичних знань, активність на уроці, техніка виконання вправ, пише Neboley.com.ua.

Нагадаємо, у 2008 році МОН скасувало нормативи з кросу після того, як 7 школярів померли на фізкультурі.