В Україні збір інформації про доходи чиновників визнано незаконним

Таке рішення було прийнято українським Конституційним судом.

Відтепер, в Україні збирати інформацію про доходи, які отримують чиновники, а також державні службовці, незаконно, пише тсн.

Таким чином, тепер український народ не зможе дізнатися про банківські рахунки, дорогі автомобілі і розкішні особняки тих, хто перебуває при владі і хто, власне, повинен піклуватися про населення країни. Тепер, чиновники можуть заробляти суми з шістьма і більше нулями, при цьому, не боячись, так би мовити, гніву народного. Адже народ тепер нічого не дізнається, оскільки інформація про заробітки є конфіденційною.

Але й це ще не все. Згідно все з тим же рішенням українського Конституційного суду, розголошення інформації про доходи чиновників і державних службовців, може бути розцінено як злочин, передбачений ст. 182 КК України. Згідно з нормами зазначеної статті, кримінальна відповідальність настає за незаконні збирання, зберігання, а також використання і поширення інформації, яка відноситься до категорії конфіденційної.

Таким чином, жителі України навряд чи тепер побачать або зможуть прочитати про результати гучних журналістських розслідувань, наприклад, щодо так званих «мажорів», а також неправильних дій, вчинених представниками української влади.

Правда, журналісти можуть діяти на свій страх і ризик, але результатом знайдених «сенсацій» може стати судовий розгляд, результат якого буде дуже передбачуваний.