В Житомирі ходили зі смолоскипами

29 січня у Житомирі відбулась смолоскипна хода присвячена черговій річниці героїчного бою під станцією Крути, який відбувся в цей же день 1918 року.

Учасники Громадської кампанії «Марш патріотів», переважно студентська та учнівська молодь, вшанували пам’ять загиблих у тому бою юнаків. Героям Крут на момент їх героїчної загибелі було приблизно стільки ж років скільки учасникам акції пам’яті.

«Полум’я смолоскипів символізувало внутрішній вогонь, який запалив серця простих українських студентів, які зупинили більшовицьку навалу. Цей вогонь палає і зараз у серцях молодих українців. Подвиг Героїв Крут не залишився безслідно у минулому. Він і сьогодні надихає до дії українських патріотів. І наша боротьба неодмінно буде реалізована у майбутньому у формі Великої України, про яку мріяли у 1918 році наші попередники»,– зазначив лідер «Маршу Патріотів» Руслан Коцюбинський.

Хода закінчилась хвилиною мовчання в пам’ять про загиблих у сквері біля Преображенського собору, у землі якого знайшли спокій вояки УНР.