В Житомирській області ціна на цукор найнижча

Середня роздрібна ціна на цукор-пісок на Житомирщині є найнижчою серед областей України.

Завдяки відновленню виробничої діяльності Корнинського цукрового заводу в області вироблено 48491 тонна цукру-піску бурякового (на 20836 тонн більше 2010 року), що повністю забезпечує потребу мешканців області у цукрі на поточний маркетинговий рік. Середня роздрібна ціна на цукор-пісок у торгівельній мережі нашої області складає 6,66 грн. і є найнижчою серед областей України.

Про це інформує головне управління агропромислового розвитку облдержадміністрації

Щодо інших галузей, то відповідно до статистичної звітності станом на 01.01.2012 року Житомирщина у розвитку тваринницької галузі в усіх категоріях господарств займає серед регіонів держави: по чисельності поголів’я великої рогатої худоби – 6 місце; по чисельності поголів’я корів – 4 місце; по валовому виробництву молока – 6 місце.

Підприємства харчової промисловості області у 2011 році наростили обсяги виробництва найважливіших видів продуктів харчування. Індекс продукції харчової промисловості склав 103,9%. На 7,8% збільшено випуск виробництва м’яса та субпродуктів І категорії, на 48,7% копченої риби, на 16,8% – оселедців солоних, на 17,6% – кисломолочних продуктів, на 7% спредів та сумішей жирових, на 1,1% – масла вершкового, на 4,7% – борошна.

Упродовж 2011 року на переробні підприємства області надійшло 176,4 тис. тонн молока, в тому числі в особистих селянських господарствах закуплено 118,7 тис. тонн молочної сировини.