Як губернатор Житомирської області дитсадок відкривав. ФОТОРЕПОРТАЖ

19 січня, у третє завершальне свято різдвяного циклу – Хрещення Господнє, в Коростишівському районі відкрили перший у 2012-му році відремонтований дошкільний навчальний заклад.

Завдяки спільним зусиллям і напруженій праці Кмитівської сільської ради, обласної адміністрації, обласної ради, Коростишівської районної влади, депутатів, місцевих підприємців і батьків оновлений дитячий садок у Кмитові знову вступає в роботу.

Історія оновленого дитячого садочка, що отримав назву «Золотий ключик», подібна до багатьох інших у нашій області та у державі. Кмитівський сільський голова Валентина Яремчук розповіла, що за своїм призначенням дитячий садок працював з 1989-го по 1991-й рік. У подальшому приміщення використовували і в якості початкової школи, і колгоспної їдальні. Тривалий час будівля була позбавлена будь-яких функцій.

І тільки у 2010-му році занедбаний дитячий садок прийняла на баланс Кмитівська сільська рада. З того часу розпочався капітальний ремонт.

«Зробили дуже багато, – каже Валентина Яремчук. – Це нові вікна і двері, стеля і підлога, придбали нові меблі, провели воду, збудовали нову огорожу, здійснили капітальний ремонт котельні. На це все витрачено 460 тисяч гривень із бюджету сільської ради, 127 тисяч – із районного бюджету».

За словами сільського голови, є плани і на 2012-й рік: 80 тисяч гривень бюджетних коштів району мають бути використані на придбання дитячого спортивного майданчика, спортивного інвентарю та обладнання.

Його завідувач Тетяна Хом’як зауважує, що поки що заклад розрахований на 20 вихованців, стільки їх тут нині і виховується.

«До нашого дитячого садочка ходять діти переважно віком п’ять років із двох сіл – Кмитів і Великі Кошарища. Зараз у нас є потенціал – 68 дітей дошкільного віку, до того ж демографічна ситуація постійно покращується: у минулому місяці народилося семеро дітей, і навіть сьогодні, 19 січня, у селі стало на одного жителя більше. З такими темпами, напевно, нашому дошкільному закладу доведеться розширюватися,» – говорить Тетяна Хом’як.

З цієї нагоди у селі Кмитів Коростишівського району побували голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський та заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк. У заході взяли участь керівники району, представники духовенства, батьки та діти.

Фото Катерини Тарановської, управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації