Житомирські правоохоронці під час новорічних свят вилучили понад 6 тисяч несертифікованих піротехнічних засобів

Правоохоронці Житомирщини викорінюють із ринків області несертифіковані піротехнічні вироби.

Бажання заробити грошенят у багатьох ділків обумовлене не чітким розрахунком із врахуванням зобов’язань та гарантій щодо пропонованої продукції, а безвідповідальною жадобою отримання максимального виторгу, навіть ціною чийогось здоров’я чи життя. Таку нагоду, у розпал Новорічних свят, використовують і торговці піротехнічними виробами.

Саме тому, аби уберегти жителів області від небезпечних «боєприпасів», в УМВС України в Житомирській області створені спеціальні профілактичні групи, які періодично проводять рейди по місцях можливого продажу піротехнічних виробів.

Як прокоментував ситуацію начальник відділу профілактики правопорушень Юрій Лебідь, на даний час уже перевірено 120 ринків області, торгівельних мереж та інших місць можливої реалізації населенню піротехнічної продукції, а також здійснено перевірку 16 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право провадження даного виду діяльності. За цей період працівники органів внутрішніх справ області виявили 16 фактів незаконної реалізації піротехнічних виробів. Окрім цього, виявили та задокументували 6 фактів порушення громадянами у вечірній час обмежень щодо тиші.

Взагалі ж за час проведення комплексних профілактичних заходів на житомирських ринках з незаконного обігу вилучено понад 6 тисяч штук несертифікованих піротехнічних виробів.

Тепер затримані торгівці «самопалами» нестимуть відповідальність за Кодексом України про адміністративні правопорушення, стаття 195-6 (Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів), яка передбачає покарання у вигляді накладення штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Тетяна Дружинська, інспектор ВЗГ УМВС України в Житомирській області