112 боксерів, 66 поєдинків: ці вихідні боксерський світ Житомирщини очікував давно

Боксерам з різних куточків області не терпілося стати в ринг з вихованцями інших спортивних шкіл та, звісно ж, перемогти їх.

Азарт і напруженість спортивної атмосфери відчувалися не лише всередині СК “Вікторія”, який приймав чемпіонат, а й навіть назовні – схвильовані вболівальники жваво коментували шанси на перемогу своїх друзів та знайомих. Батьки переживали за успіх дітей.

Загалом, турнір пройшов на високому рівні. Боксери показали, на що вони здатні у ринзі. Звісно, не всі поєдинки були одинаково жорсткими і не усі боксери демонстрували високий рівень фізичної підготовки та технічної вправності. Ті, хто займається півроку-рік, видно було, що недотягували в техніці та фізо. Ті ж, хто більш досвідчений – демонстували клас. Кожному, хто вийшов у ринг з п’ятниці по неділю дістався досвід, а переможцям поєдинків – нагороди та почесне звання чемпіона області з боксу (результати змагань – завтра).

Пельовін Ілля, мешкає у Бердичеві, 3 роки займається боксом в СК “Крос”. Сьогодні в неділю він двічі виходив в ринг і двічі перемагав. Один раз – за звання чемпіона області, другий раз у матчевому поєдинку з суперником з іншого боксерського клубу. Каже, що рівень технічної майстерності суперників був середнім і нижче середнього. Свій рівень Ілля оцінює як трохи вищим за середній.

Ілля Пельовін, чемпіон області з боксу, категорія до 91 кілограму: “Своє життя я планую присвятити боксу. У мене виходить. Цей вид спорту мені до душі. Звісно ж, як і кожен мрію виграти Олімпійські ігри.”

Олег Сікорський, у боксерському товаристві Бердичева та й усієї Житомирської області людина шанована. Він – директор СК “КРОС”, у якому йде до боксерського олімпу його вихованець Ілля Пельовін. Сікорський радіє успіхам свого вихованця та розповідає про те, як розвивають бокс у Бердичеві.

Олег Сікорський, віце-президент Бердичівської міської федерації боксу, директор СК “Крос”: “Звісно, не можна говорити, що рівень фінансування і підтримки боксу у Бердичеві достатній, але варто відмітити, що ми відчуваємо підтримку на міському рівні. Міський голова Бердичева – очолює міську федерацію боксу. Крім нього є спонсори, які матеріально підтримують бокс. Це: Олександр Ревега, Григорій Фещук, Володимир Лінчик, Ігор Шестняк, Леонід Голуб та інші небайдужі до розвитку боксу люди. За що їм щире спасибі. Наразі у Бердичеві функціонують 2 боксерські зали – ДЮСШ та СК “КРОС”. Бердичівські боксери показують гарні результати на змаганнях обласного та республіканського рівнів.”

Дещо інша ситуація в Новоград-Волинському. Тут невизначеність із приміщенням для тренувань боксерів. Леонід Плісак, президент Новоград-Волинської федерацій боксу, президент клубу “Євробокс” ділиться планами: з приміщення старого нефункціонуючого кінотеатру імені Щорса боксери планують зробити регіональний центр підготовки боксерів та спорудити арену для проведення змагань високого рівня.

Ось тільки на це приміщення накинули оком зацікавлені особи і вже йде мова, що його можуть забрати. Плісак і боксери Новоград-Волинщини розраховують на міського голову району Володимира Загривого і сподіваються, що він підтримає спорт і посприяє тому, щоб приміщення залишилося за спортсменами.

Леонід Плісак: “В “Євробоксі” тренується 50 вихованців. На обласні змагання приїхали 6 боксерів різних вікових категорій. Серед них – чемпіони області – Ігор Саулевич та Євген Петрощук”.

Популяризація боксу як олімпійського виду спорту, створення належних умов спортсменам для тренувань та досягнення ними високих результатів у спорті, підтримка в організації спортивних заходів – ключові завдання нещодавно створеної обласної громадської організації “МІР” (Молодь – Ініціатор Реформ). Сергій Форест, який очолює цю організацію у той же час займає посаду віце-президента Житомирської обласної федерації боксу. Ось і нинішній чемпіонат області з боксу пройшов за підтримки ЖОГО “МІР”.

Сергій Форест, голова ЖОГО “МІР”, віце-президент обласної федерації боксу: “Сьогоднішній чемпіонат області – це свято для всіх вихованців боксерських шкіл області, їх тренерів, усіх, хто дотичний до цього виду спорту. Спортсмени демонструють жагу до перемоги, у наполегливій боротьбі виборюють чемпіонські звання. Житомирська обласна федерація боксу спільно з ЖОГО “МІР” робитимемо подальші кроки для покращення матеріальної бази федерації, створення боксерам сприятливих умов для тренувань, популяризації спорту, фізкультури та здорового способу життя.”

Як вже повідомляв Репортер Житомира, 28-го грудня 2011 року обласну федерацію боксу очолює нова людина – Руслан Оглу. Попередній очільник федерації Юрій Бобер взяв самовідвід. Отож, цими вихідними свій перший чемпіонат області у якості керівника обласної федерації боксу провів Руслан Оглу. Каже, що найперше завдання, яке стоїть перед ним, як перед керівником обласної федерації – вивести бокс на якісно новий рівень підтримки збоку державних органів, спонсорів, меценатів.

Руслан Оглу, президент Житомирської обласної федерації боксу: “Я вітаю усіх учасників чемпіонату, вболівальників та просто небайдужих до такого виду спорту як бокс жителів області. Бокс – жорсткий, видовищний вид спорту, який об’єднує справжніх чоловіків, загартовує міць і дух, допомагає здобувати вершини не лише у спорті, а й у повсякденному житті.”

Привітав учасників чемпіонату області і представник влади. Віктор Корж – заступник начальника обласного управління освіти повідомляє, що за минулий рік область підготувала 2-х майстрів спорту з боксу і 15 кандидатів у майстри спорту.

Віктор Корж: “Вітаю усіх спортсменів з участю у Чемпіонаті області з боксу. Перемог вам і успіхів і переконаний, що серед вас є майбутні чемпіони України, світу та Олімпійських ігор”.

За своїх вихованців переживав Олександр Коцюбко, президент СК “Легіон”.

Олександр Коцюбко: “Я щиро радію за всіх боксерів, які вийдуть в ринг. Вони здобудуть неоціненний досвід боротьби і повезуть додому крім медалей, грамот і нагород – позитивні враження.”

Петро Комаренко, віце-президент Житомирської обласної федерації боксу: “Нехай переможе сильніший!”

Відео нокдаун:

Фоторепортаж:

Рівняння на прапор

Суддя національної категорії Володимир Кальманович з юними боксерами під час відкриття чемпіонату

Зліва-направо: Сергій Форест (віце-президент області по боксу, голова ЖОГО “МІР”), Віктор Корж (заступник начальника облуправління у справах сім’ї, молоді та спорту), Петро Комаренко (віце-президент обласної федерації боксу, майстер спорту СРСР з боксу)

… з перших секунд – безкомпромісний бій

Звіриний оскал житомирського боксу

В перервах боксери збиралися з духом на наступний раунд

Переможці отримували звання чемпіона області

Зліва-направо: Євген Ревенко (1-й віце-президент Житомирської обласної федерації боксу), Руслан Оглу (президент Житомирської обласної федерації боксу), Олег Осецький (віце-президент, генеральний секретар Житомирської обласної федерації боксу)

Зправа: Президент Новоград-Волинського клубу “Євробокс” Леонід Плісак

Неділя. Бої за чемпіонство

Олег Осецький нагороджує чемпіона області

Бердичівський СК “Крос” радіє з перемоги на обласному рівні Іллі Пельовіна

Далі пішов кривавий бій з розбитими носами

Учасників цього поєдинку нагородив віце-президент ЖО федерації боксу, голова ЖОГО “МІР” Сергій Форест

Керівництво обласної федерації боксу у повному складі: Президент і 4 віце-президенти

До наступних змагань!

Прес-служба ЖОГО “МІР”