Фури розбиваються в “зачарованому” місці на трасі Київ-Житомир (відео)

На одному і тому самому місці зранку 28 лютого сталося одразу дві аварії за участі фур.

І хоча у пригодах ніхто не загинув, учасники відверто приголомшені, йдеться в сюжеті ТСН.

Неприємність, як кажуть водії, трапилася з ними “на рівному місці”.

О першій ночі зіткнулася перша пара вантажівок. Одна з них змогла залишити місце пригоди самотужки, другій довелося складніше – водій із чисельними переламами ребер та забиттям голови потрапив до лікарні, а фуру довелося транспортувати за допомогою евакуатора. Свідки кажуть, одну з машин занесло на зимовій дорозі, а друга вантажівка вдарилася в першу.

За 20 метрів від місця першої пригоди кількома годинами пізніше трапилося ще одна аварія. Цього разу водій-далекобійник “поклав” свій транспортний засіб самостійно. “Дорога піском не посипана, от і занесло”, – пояснює він.

Даїшники будь-яку містику чи недбалість дорожніх служб заперечують. На їхню думку, до обох аварій призвела не фатальна чорна карма, а суто людський фактор – помилка котрогось із водіїв.

У першому випадку, кажуть співробітники дорожньої міліції, до в усьому винна неуважність водія, котрий і постраждав у пригоді більше за колегу. “Проігнорував знаки, встановлені згідно зі схемою руху при проведенні ремонтних робіт”, – відзначив інспектор відділу ОДР та нагляду за станом дороги ДАІ Микола Скринько.

Пізніша аварія стала наслідком перевищення водієм швидкості на слизькій дорозі, запевняють правоохоронці. “Ви бачите, встановлені знаки, показано краї проїжджої частини. Водій не врахував обстановку, не вибрав безпечної швидкості руху”, – пояснив заступник командира роти ДПС Олександр Войтушенко.

Слідство в обох випадках триває, але водії вантажівок уже воліють оминати “зачароване” місце стороною.

Даїшники ж радять замість панікувати – добряче відпочити. Велика кількість ДТП із фурами, на їхню думку, пов’язана насамперед із втомою водіїв. Правоохоронці закликають: робота роботою, а сон має бути повноцінним і точно не за кермом.