Нову Windows 8 вже можна скачати безкоштовно (фото, відео)

Редмонд вибрав мобільний захід в Барселоні для дебюту першої публічної бета-версії своєї нової операційної системи, відомої під кодовим позначенням Windows 8.

Сьогодні, 29 лютого, компанія Білла Гейтса зробила реліз Windows 8 Consumer Preview доступним спільноті за цим посиланням, запропонувавши 32 – і 64-розрядні варіанти англійською, китайською, французькою, німецькою та японською мовами.

Бета-збірка Windows 8 принесла море змін (не менше 100 тис.!) в порівнянні з тією редакцією платформи, яка була показана на торішньому девелоперському заході BUILD.

Так, наприклад, фірмовий, з двадцятирічним стажем логотип Windows у вигляді прапора, що майорить, поступився місцем абсолютно новому, а базові програми операційної системи реалізовані як Metro-програми.

Windows 8, яка буде керувати роботою настільних і портативних комп’ютерів, підходить і для планшетів. І Microsoft, і ARM Holdings зробили неймовірні ставки саме на планшетні Windows 8-пристрої.

І правда: з моменту дебюту Apple iPad у квітні 2010 року істотно похитнути провідні позиції компанії Стіва Джобса в планшетному бізнесі ще не вдалося нікому.

Попит на планшети з Google Android дуже млявий, альтернативні платформи начебто HP webOS або RIM BlackBerry Tablet OS або померли, або ледь животіють, а Windows 7 спочатку не пристосована під особливості даного класу комп’ютерних виробів.

Планшети на Windows 8, готовність якої очікується до кінця року, однозначно створять жарку конкуренцію iPad, хоча б по ряду важливих причин.

Так, користувачі поголовно знайомі з концепціями Windows, притому що новий сенсорно орієнтований Metro-інтерфейс виглядає надзвичайно привабливим і зручним. ARM-процесори забезпечать конкурентні з iPad показники енергоспоживання Windows-планшетів.

А можливість працювати зі звичними офісними додатками з пакету Microsoft Office взагалі ставиться невідпорною перевагою для бажаючих проводити час не тільки в розвагах.

Крім того, Windows 8 планомірно наближається до інтеграції з мобільною операційною платформою Windows Phone, пише sotovik.ru.