Лісівники Житомирщини висадять понад 5 тисяч гектарів лісу

Площа лісів Житомирщини цього року збільшиться на 5,2 тисячі гектарів.

Для цього лісівникам необхідно майже 22 тисячі саджанців. Найбільше лісу буде посаджено в Білокоровицькому та Словечанському лісгоспах, інформує прес-служба ЖОУЛМГ.

Нових лісів буде створено 120 гектарів: в Новоград-Волинському та Народицькому лісових господарствах. На жаль, більше вільних земель для посадки лісу лісівники області не мають.

Майже 70 % загальної площі буде відведено під сосну, 23% займе дуб. На решті площ ростиме ялина, береза, вільха, ясен та інші.

Крім основних лісоутворюючих порід, в Бердичівському лісгоспі посадять 6 тисяч штук горіха грецького, в Баранівському та Попільнянському висаджуватимуть горіх чорний, в Новоград-Волинському – ялицю та дугласію, в Городницькому та Житомирському– модрину європейську.

В минулому році лісогосподарськими підприємствами заготовлено 58 тонн лісового насіння, понад 55 % з якого – із покращеними генетичними властивостями. А також вирощено 35 мільйонів сіянців, що повністю задовольняє потреби підприємств та дає можливість реалізувати іншим споживачам 4 мільйони саджанців.

Лісівники області вже підготували для весняної посадки всю необхідну техніку та саджанці і з настанням сприятливих погодних умов відразу ж приступлять до відтворення лісів.