На Житомирщині чоловік робив бізнес на самогоні (фото)

В Олевському районі чоловік облаштував виробництво самогону у дровітні.

Аби приховати від сторонніх очей те, що відбувається у власному домогосподарстві, до яких тільки вигадок не вдаються українці. Однак, коли йдеться про незаконну підприємницьку діяльність, як то виготовлення самогону, цікавість до цього можуть виявити не лише сусіди, а й працівники міліції. Недарма кажуть, шила у мішку не втаїш.

Минулого тижня працівники відділу профілактики правопорушень, інспектори ДАІ, батальйону патрульної служби та беркутівці у складі посилених груп працювали на території Олевського району Житомирщини, зокрема у райцентрі та селах Лісках, Бацеві, Жовтневому, Майдані, Зольні та Ковальові. До міліціонерів долучились і добровільні помічники – члени громадських формуваль та голови сільських рад.

Більшість виявлених правопорушень, пов’язана із вчиненням насильства у сім’ї, а тут, без сумніву, без пияцтва не обійшлося, тож двоє жителів району притягнено до адміністративної відповідальності за виготовлення та зберігання самогону та ще стільки ж за розпиття спиртних напоїв у громадських місцях.

2 лютого в домогосподарстві жителя с. Лісків Олевського району працівники міліції виявили міні-гуральню, облаштовану у дровітні. Чоловік приладнав самогоний апарат на вулиці під накриттям, де зберігаються зимові запаси палива. Певно, пожежною безпекою не особливо переймався, більше дбаючи про продукт. Втім, правоохоронці вилучили й потенційно небезпечний самогонний апарат, і 10 літрів готової оковитої домашнього виробництва, і 50 літрів закваски.

Вказані профілактичні заходи мають системний характер та триватимуть й в інших районах області, повідомив Валерій Марчевський.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області