На довиборах в Житомирську облраду партнери по опозиції не почули заклик “Свободи”

На довиборах в Житомирську обласну раду від Червоноармійського району опозиція знову не порозумілася.

Реальні кроки опозиційних політсил виявилися далекими від задекларованих намірів йти спільним фронтом на виборах та підтримувати один одного.

Післязавтра, 12 лютого на Червоноармійщині день довиборів. Нагадаємо, “Свобода” заявила, що з нею неузгоджували спільного кандидата і висунула свого. Опозиційним політсилам довелося конкурувати між собою. А на війні – як на війні.

Нещодавно Житомирська обласна виборча комісія на засіданні відмовила у допуску 39 спостерігачів від ВО «Свобода» до участі у проміжних виборах до обласної ради по Червоноармійському виборчому округу. Перед цим Червоноармійська районна виборча комісія також відмовилась включити представників ВО «Свобода» до складу кількох ДВК у Червоноармійському районі.

Проблема у тому, що рішення виключити спостерігачів від ВО “Свобода” підтримали представники “Фронту Змін” та “Батьківщини”, які представлені у районних та обласних комісіях. Такої підніжки від “партнерів по опозиції” “Свобода” очевидно не чекала.

Кандидат від ВО “Свобода” на цих довиборах Сидір Кізін просив “партнерів” схаменутися: «Ми звертаємося до наших партнерів по Комітету опору диктатурі – передусім “Батьківщини” та “Фронту Змін”, які на відміну від ВО «Свобода» представлені в обласній та районній виборчих комісіях, з проханням переглянути рішення цих комісій та допустити наших представників до участі у виборчому процесі», казав Кізін.

Партнери заклик не почули. Тоді Сидір Кізін подав позов до Житомирського окружного адміністративного суду позов на ОВК, інформує Репортер Житомира прес-служба ЖОО ВО “Свобода”. Кандидат від “Свободи” вимагає визнати протиправною та скасувати постанову окружної виборчої комісії, за якою його партія залишилася на довиборах без спостерігачів.

Представники ОВК мають свою точку зору на цю ситуацію. Кажуть, що відмовили у реєстрації спостерігачів від “Свободи”, оскільки ті не мають право голосу у цьому окрузі, тобто немісцеві. А відповідно до до закону не можуть бути й спостерігачами.