В Житомирській області міліція охоронятиме електроопори

Житомирські енергетики переймаються цілісністю високовольтних електроопор.

Справа у тому, що в одній з областей нашої держави трапився неприємний випадок. Крадії металу демонтували частину конструкції проміжної опори високовольтної лінії електропередач. Опора упала. Виникли ускладення – рух автотранспорту блоковано, передавальна мережа вийшла з ладу.

Щоб подібного не сталося у нас, керівники житомирської міліції порадилися з представниками «Житомирських магістральних електромереж» як вберегти житомирські висовольтні опори від несвідомих громадян.

Начальник відділу охорони громадського порядку УМВС України в Житомирській області ,Юрія Дем’яненко каже, що на території області з початку 2012-го року ще ніхто опори не ломав. А от минулого року три райони нашої області таки постраждали від зазіхань “металошукачів”.

Наприклад, внаслідок демонтажу повітряних ліній електропередач у Червоноармійському районі підприємство отримало збитки на суму понад 35 тисяч гривень.

А ось співробітник сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в Житомирській області Ольга Номерчук, доповнює Репортерові Житомира, що аби опори на Житомирщині залишилися цілими, вирішено їх охороняти. Робитимуть це – наряди міліції та представники Центральної електроенергетичної системи.

Найретельніше оберігатимуть території стратегічних об’єктів енергетичного комплексу Житомирської області. Ну і звісно ж перевірять пункти прийому металобрухту.