Новий начальник УМВС в області Олександр Просолов: “В Житомир переїхали я, дружина і кицька”

– У мене двоє синів. Один працює в органах внутрішніх справ, одружений. Другий – студент, здобуває вищу освіту. Відповідно, в Житомир переїхали я, дружина і кицька, – поділився з Репортером Житомира подробицями свого переїзду новий начальник УМВС України в Житомирській області Олександр Просолов.

Каже, що не збирається назначати на ключові посади в управлінні знайомих правоохоронців з тих, країв, звідки родом головний міліціонер Житомирщини (а нагадаємо, родом він з міста Слов’янськ, Донецької області). Каже, що головна проблема у цьому – забезпечити житло тим, хто переїжджає працювати в інший регіон. А це – додаткові і чималі грошові витрати, до того ж треба думати і про сім’ї “командированих” міліціонерів.

Зізнається, що один з заступників вже встиг створити йому проблему. Ігор Савченко вирішив залишити свою посаду на користь іншого виду діяльності. Просолов просив його залишитися. Тепер перед головним міліціонером області завдання – підшукати рівноцінну заміну попередньому заступнику.

Просолов поставив собі ціль – зустрітися і особисто поспілкуватися з кожним своїм підлеглим. А штат обласного управління – чималий. Мета спілкування: налаштувати правоохоронців на зміну свідомості і донести, що якщо людина прийшла в міліцію з будь-яким зверненням, значить добре, що вона прийшла, її треба вислухати, зафіксувати її звернення, допомогти у рамках компетенції і зробити все це ПРИВІТНО.

– Ми не такі погані, як ви про нас думаєте, – каже Просолов. – Треба буде організувати вам, журналістам декілька рейдів з нашими оперативниками, тоді ви побачите і донесете людям, що “не тільки ми, правоохоронці, “погані”, а є й інші люди, злочинці, які погано ставляться до нас”.

А ще Просолов планує застерегти кожного свого підлеглого від незаконних дій. Каже, що не збирається захищати жодного негідника у погонах і без них.

Перед Просоловим поставлені серйозні завдання: забезпечити громадський порядок на Житомирщині під час проведення Єврочемпіонату з футболу та виборчої кампанії і виборів до Верховної Ради України

Сергій Фещенко