Спіймано групу розбійників з Житомира та Києва, що грабували шляхетних чоловіків

Жертвами зловмисників ставали чоловіки, які на свою біду зупинялися на прохання одного з членів банди розбійників – молодої жінки.

Подальший перебіг подій був типовим: побиття жертви, її пограбування та погрози розправою в разі звернення до міліції.

Днями в столиці співробітники УБОЗ затримали групу осіб, що спеціалізувалася на скоєнні розбійних нападів. До складу групи входило 3 молодиків та дівчина. Варіантів розвитку подій у зловмисників було декілька. Наприклад: дівчина зупиняє на вулиці авто та просить підвезти її до кафе, розташованого, як правило, у столичному мікрорайоні Борщагівка.

Коли водій погоджувався, «красуня напідпитку» всю дорогу фліртувала з ним, а по приїзді до умовленого місця пропонувала продовжити приємне знайомство за чашкою кави або хоча б провести її. Наполягаючи та набридаючи, дівчина просто не залишала вибору майбутній жертві розбійників.

Коли водій автівки заходив до закладу, на нього вже чекали кілька кремезних хлопців, які під будь-яким приводом провокували сварку. Мета була єдина – вивести жертву в безлюдне місце, нібито «розібратись по-чоловічому». На вулиці нападники добряче били потерпілого, відбирали в нього ювелірні вироби, годинник, гроші та гаманець. При цьому вони ще й погрожували жертві нападу жорстокою розправою у тому випадку, якщо він звернеться до міліції.

Наразі правоохоронцям відомо про 2 факти подібних нападів, однак слідство обґрунтовано вважає, що жертв «розбійної четвірки» набагато більше. У ході досудового слідства правоохоронці встановили, що двоє із затриманих – жителі столиці (колишні таксисти) – 33-річний і 27-річний чоловіки, а решта – мешканці з Житомиру. Найстаршому зі зловмисників виповнилося 33 роки.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ст.187 (Розбій) Кримінального Кодексу України. Всі затримані знаходяться в Київському СІЗО, інформує прес-служба МВС України.

Міліція просить громадян, які могли постраждати від цих людей, повідомити про це в міліцію за телефоном (044) 521-66-29.