ТОП-10 найбільш розповсюджених розчарувань у житті

45 хвилин на тиждень ми проводимо за жалями про те, ким стали. До такого висновку прийшли соціологи, що опитали дві тисячі осіб.

Найпоширенішим приводом для жалю є нестача грошових накопичень. Другим за популярністю жалем представляється недостатня старанність у школі. У першу п’ятірку також входять неувага до спорту, куріння і незначна кількість поїздок світом. Причому три чверті опитаних зізналися, що не вірять, нібито можна взагалі прожити життя, ні про що не шкодуючи.

Напевно, саме тому людина витрачає 44 хвилини на тиждень виключно на жаль – думки про те, чого б він міг свого часу не робити взагалі, або зробити по-іншому. 20% шкодують про помилки в особистому житті, 16% – про кар’єру, 14% шкодують про своє здоров’я і стільки ж про фінанси. В середньому, у кожної людини є дві причини для жалю, а 17% учасників опитування звинувачують у своїх невдачах когось іншого.

Втім, дві третини щиро вважають, що їх жалю допомагають дивитися на життя більш позитивно і вчитися на своїх помилках. Чверть з 2000 чоловік, опитаних на замовлення виробника електронних сигарет Electric Zebra, впевнені, що жалі зробили їх такими, якими вони сьогодні є.

Ось як виглядає десятка найголовніших жалів. Спробуйте порівняти їх з вашими відчуттями!

1. Чи не зібрав достатньо грошей

2. Не займався в школі більш ретельно

3. Не займаюся спортом досить

4. Не бачив світу

5. Почав курити

6. Мало спілкуюся з людьми

7. Чи не дбав про своє тіло в достатній мірі в молодості

8. Не цінував літнього родича в той час, коли він був живий

9. Не фотографував різні пам’ятні події свого життя

10. Занадто рано одружився.

Джерело:medikforum.ru